Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 22 juni 2013

Vitello tonnato bonbon uit de Neff VarioSteam oven

Zoals beloofd zou ik nog even de recepten van Leon op het blog zetten van de dingen die we bij de Italiaanse avond hebben gemaakt. Gisteren heb ik ze binnen gekregen, dus bij deze:
Vitello tonnato bonbon ca. 25 stuks 1 kg kalfslende 45 g boter of margarine vulling 2 blikjes tonijn op water 3-4 ansjovisfilets 4-6 volle eetlepels mayonaise 1 eetlepel kappertjes handje rucola citroensap naar smaak zout, peper (uit de molen) Bereiding • De kalfslende 30 minuten van tevoren uit de koelkast halen. • De oven voorverwarmen op hetelucht 80 °C, • Het vlees met zout en peper inwrijven. • De boter in een koekenpan met hoge rand of in een braadpan verhitten en het vlees snel aan alle kanten dichtschroeien, uit de pan nemen en op het rooster met de bakplaat eronder in de oven schuiven. • Eventueel een kernthermometer in de kern van het vlees steken en de kerntemperatuur instellen op 70-72 °C. Reken anders op een bereidingstijd van 4 uur. • Voor de vulling van de bonbon de tonijn laten uitlekken, de ansjovis fijnprakken en vermengen met de mayonaise. De tonijn verkruimelen en met de kappertjes, de grof gesneden rucola erdoor scheppen. Het vismengsel op smaak brengen met citroensap en zout en peper naar smaak. Tot gebruik in de koelkast zetten • De kalfslende in dunne plakjes snijden (bij voorkeur op de snijmachine). • In een espressokopje een stukje plasticfolie leggen, de bodem en de wanden met 1 of 2 plakjes kalfslende bedekken en daarop een lepel van het tonijnmengsel scheppen. Het kalfsvlees eromheen wikkelen en als amuse op wat rucola serveren. In de B46C74N3 Neff VarioSteam oven. Verwarm de oven voor op hetelucht (100 °C) met toevoegen van vocht op gemiddeld. Bereid het vlees zoals hierboven omschreven op de combinatie + stomen. Ga verder te werk zoals in het recept aangegeven.
Voor de mensen met een Neff B46C74N3 VarioSteam oven; volgende week loopt de aktie met het VarioSteam boek af. Dus wie z`n oven nog niet geregistreerd heeft, gauw nog even doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten