Gegrilde ribeye van limousinevlees geserveerd met een eier-dragonsaus Dit recept is speciaal voor de echte vleesliefhebber! Recept voor 4 personen 4 limousine ribeye van elk 200 gram verkrijgbaar bij een goede slager voor de saus : castrique 25 gram sjalotten 2 eetlepels dragonazijn 2 eetlepels witte wijn 5 gekneusde peperkorrels 3 eidooiers of 75 gram gepasteuriseerde eidooier 300 gram gesmolten heldere roomboter zout – cayennepeper – 25 gram gehakte verse dragon blaadjes bereidingswijze: • kook de sjalotten, dragonazijn en peperkorrels in tot bijna droog(= castrique) • Passeer de castrique (= door een zeefje halen) • Doe de eidooier en de gezeefde castrique in een ijzeren mengbak • Sla deze massa met een bolle garde au bain-marie op tot een roomachtige saus • Zorg dat het niet warmer wordt dan 50 graden anders gaat de saus schiften • Giet nu voorzichtig de gesmolten boter druppelsgewijs toe • Op smaak brengen met zout en cayennepeper • Voeg een paar druppels citroensap toe • Nu de gehakte verse dragonblaadjes toevoegen • Deze saus warm houden op 35 graden of op een warm plekje Nu de saus klaar is gaan we de ribeye bewerken • maak de grill goed heet. • Het vlees licht in smeren met kruiden olijfolie • Het vlees snel om en om dichtschroeien, maak een ruit effect • Laat nu het vlees even rusten op een ovenschaal (10 minuten) • Zet de oven op heteluchtstand en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius • Zet nu de ribeye in de oven gedurende 10 minuten • Nu is de ribeye saignant medium(= iets verder dan rood) Tip: dit gerecht kun je serveren met een caesar salade en gebakken krieltjes, en is ook mogelijk met warm bruin oerbrood, een glas mooie bordeaux wijn zal het compleet maken; eet smakelijk!De Neff B46C74N3 VarioSteam oven is trouwens ingebouwd in de Snaidero S18 showroomkeuken.
Op dit blog wil ik regelmatig nieuws melden over Italiaanse design keukens en aanverwante zaken. Copyright© Snaidero Concept Store (www.snaiderokeukens.nl).
vrijdag 28 juni 2013
Ribeye van Limousine vlees met dragonsaus
Bij de Italiaanse avond onlangs heeft kok Leon met de Neff B46C74N3 VarioSteam oven gewerkt. Verschillende klanten wilden graag de recepten hebben, vandaar dat we af hadden gesproken om deze op het blog te zetten. Deze keer:
Labels:
combi stoomoven,
Italiaanse keukens,
limousine vlees,
neff b46c74n3,
neff oven,
neff recepten,
ribeye
Locatie:
4341 Arnemuiden, Nederland
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten