Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 28 juni 2013

Nieuwe S11 showroomkeuken

M`n klant die de S11 showroomkeuken heeft gekocht wilt graag dat ik z`n keuken vlot ga leveren. Ik moet dus snel wat bedenken om terug te plaatsen. De beschikbare ruimte van de S11 keuken is te klein voor een eiland of hoekopstelling. Ik moet daarom dus opnieuw een rechte keuken gaan bestellen bij Snaidero. De huidige S11 keuken had een combinatie van hout met hoogglans lak. Ik denk dat ik dat deze keer toch anders doe (geen hout meer).
Het "probleem" wat ik heb met hout is dat het heel erg trendgevoelig is. Je hebt elke paar jaar weer een andere houtsoort die in de mode is. Toen ik begon met keukens was bijvoorbeeld beukenhout in de mode. Toen kwamen er nog allerlei houtsoorten voorbij zoals kersen, licht eiken, donker eiken, ebbenhout etc. etc. Thuis heb ik bijvoorbeeld een licht eiken Snaidero keuken staan van een jaar of 8 oud. Om eerlijk te zijn zou ik het nooit meer doen omdat het nu echt "gedateerd" is. De meest "safe" houtsoort (vind ik dan) is nog de antraciet gemaakte houtsoorten zoals ik die vaak verkocht heb op de Snaidero Terra Dark en de Way in Dark Ash. Hier onder een foto van een Snaidero Terra Dark die ik een paar jaar terug heb geleverd aan een klant in Noord Holland.
Geen hout dus op de nieuwe S11 showroomkeuken (al heb ik vandaag wel een Teak houten keuken verkocht). Ik heb daarom vandaag m`n eerste concept klaargemaakt voor de nieuwe S11 showroomkeuken;
Op wat kleine aanpassingen na zal dit hem dus gaan worden. Ik moet nog wat verzinnen voor de apparatuur (doe ik Míele of Neff?) en accessoires. Zo`n opbergsysteem achter het werkblad (zie foto hier onder) is ook heel leuk. Maar (om eerlijk te zijn) de vraag is natuurlijk of m`n klanten bereid zijn de (behoorlijke) meerprijs voor dit soort gadgets te betalen. Dit soort accessoires maken een keuken natuurlijk toch wat minder voordelig. Het is natuurlijk extra opbergruimte bij een verdiept werkblad, maar als je diepere kasten gebruikt dan heb je die ruimte net zo goed benut. Ik denk zomaar dat m`n meeste klanten daar toch de voorkeur aan geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten