Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 18 juni 2013

Kalk in keuken apparatuur

De laatste dagen heb ik geen gelegenheid gehad om iets te schrijven voor het blog (sorry). Allereerst nog even over de nieuwe showroomkeuken. Een paar klanten vonden m`n volledig rvs keuken eiland voor in de showroom nogal "heftig". Ik heb daarom bij Snaidero toch ook maar een setje witte fronten en zijpanelen bijbesteld. Dan heb ik deze showroomkeuken gewoon in twee versies. Hieronder zo`n eiland op pootjes in het wit.
Ik sprak vorige week bij de Italiaanse avond nog met Hub (klant uit Zuid Limburg) over anti-kalk systemen. In Limburg hebben ze namelijk veel harder water als bij ons hier in Zeeland. Omdat er meer kalk in het water zit gaan sommige apparaten (wasmachines, vaatwassers, stoomovens, koffiemachines en waterkokers) vaker stuk (ook kranen hebben last van kalk). In 2011 had ik een stukje geschreven op het blog over een systeem wat ervoor zorgt dat kalk zich niet hecht aan de leidingen in je apparaten. Inmiddels heb ik dit systeem verschillende keren verkocht. Van m`n eerste klant kreeg ik deze review over het anti-kalksysteem voor op het blog.
Klanten die zo`n anti-kalk systeem hebben adviseer ik om wel de instellingen aan te passen van bijvoorbeeld de Míele hoge druk stoomoven. Standaard staat deze op superhard water ingesteld. Bij normaal gebruik moet je dan bijvoorbeeld elke 3 maanden je apparaat ontkalken. Als je deze op superzacht zet vraagt de stoomoven het bijvoorbeeld 1 x per jaar. De hoge druk stoomoven blokkeert op een gegeven moment echt, dus je moet nog steeds een ontkalkingsprogramma doorlopen. Wat je wel kunt doen is natuurlijk de dosering van het ontkalkingsmiddel bijstellen (je houdt `m voor de gek met gewoon water). Over het ontkalken van de hoge druk stoomoven heb ik al eens vaker iets geschreven op het blog. Hieronder nog een Míele video over het ontkalken van de stoomoven. Net als een gewone koffiemachine en waterkoker moeten natuurlijk ook de inbouw koffiemachines ontkalkt worden. Ook voor deze apparaten geldt (in elk geval voor de versie van Neff) dat je de instelling ook op zacht water aan kunt passen. Het ontkalken van de koffiemachine is dan (ligt natuurlijk aan je gebruik) beperkt tot zo`n 1 x per jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten