Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 26 december 2012

Kerst op Arnemuiden

De afgelopen dagen lekker thuis geweest met de kerstdagen. Lekker gegeten natuurlijk, een keertje stoofvlees uit de stoomoven, varkenshaas uit de stoomoven en vanavond nog een rollade uit de gewone oven. Voor de rollade heb ik de kerntemperatuur voeler gebruikt. Bij de oplevering van een Snaidero keuken laatst vroeg de klant nog hoe de kerntemperatuur voeler ook al weer werkte. De batterij van haar kerntemperatuur voeler was leeg, dus kon het niet goed uitleggen. Daarom even een digitale uitleg met foto`s.
De voeler prik je gewoon in de rollade (natuurlijk wel goed er in zodat hij echt de temperatuur van de kern gaat meten). Deze voeler blijft dus in de rollade zitten zolang deze in de oven zit. Tussen de voeler en de meter zit een draad. Deze gaat gewoon tussen de ovendeur naar buiten. Je vult dan op de meter in welke kerntemperatuur je wilt hebben (bijvoorbeeld 70 graden) en je doet de rollade in de oven (100 graden als je de tijd hebt, bij haast iets hoger). Zodra de kerntemperatuur bereikt is dan gaat het alarm van de meter af (kun je ook uit zetten hoor).
Op mijn lijst met kerntemperaturen heb ik 70 graden als temperatuur aangehouden. Je kunt het echter nóg beter regelen met onderstaande lijst (past niet meer op mijn pagina dus is het blog ook handiger). rare saignant: 50-52 kern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte medium rare: 55-58 kern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte medium à point: 60-63 kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig medium well: 65-67 kern is grijs well done bien cuit: 70 en hoger gelijkmatig grijs-bruin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten