Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 8 maart 2013

Snaidero keukens met doorlopende greeplijsten voor vaatwassers

Voor de Snaidero Idea 2000 keuken had ik vaak de vraag van een consument of de greeplijst die bij de lades zit ook doorgezet kan worden in de vaatwasserdeur. Beetje technisch verhaal misschien, maar een keuken als de Idea 2000 heeft greeplijsten, dit zijn die stroken/profielen die gebruikt worden om de deuren/lades te openen. Als je dan een vaatwasser hebt komt er een hele deur van plm. 72cm op de vaatwasser (uit 1 stuk dus). Als er dan een ladekast naast staat loopt het profiel in het midden niet door en dat is eigenlijk niet mooi. Voor de Ola 20 en Way heeft Snaidero nu een nieuwe oplossing bedacht (WCMC03) waarbij de greeplijst doorloopt in het midden van de vaatwasserdeur. Hieronder een video van deze oplossing die ik gemaakt heb laatst op de beurs in Brussel. Van deze Snaidero Way beurskeuken in Brussel heb ik natuurlijk nog meer foto`s. Deze Snaidero Way heeft een eiland met een werkblad in glanzend rvs. Zelf doe ik dat trouwens meestal in mat rvs zodat een kras niet stoort. Bij glanzend rvs is een kras meer een storende factor (vind ik dan). Boven het eiland van deze Snaidero keuken hangt de Lumina 180 eilandafzuigkap. Een mooie design afzuigkap voor een betaalbare prijs.
Voor het deel tegen de wand heeft Snaidero hier gekozen om een afwijkende kleur te gebruiken. Dit is een gerookt eiken keukenfront waarbij de "draad" van het hout verticaal loopt. De Way is overigens ook in andere houtsoorten leverbaar. Bijvoorbeeld gewoon eiken, walnoot, wit geverfd hout en donker essenhout ("dark ash"). Deze dark ash versie van de way heb ik de laatste weken toch best vaak verkocht. Mooie deur en ik denk minder gevoelig voor trends.
Als je goed kijkt kun je ook op de foto`s zien dat Snaidero voor deze Way opstelling gekozen heeft voor verschillende greeplijsten. Ik denk dat ze dat gedaan hebben puur om te laten zien dat het kan want mooi kan ik het niet echt vinden. Je hebt deze greeplijsten in 4 kleuren: wit, aluminium, titanium en zwart. Titanium is toch wel de mooiste (vind ik), ook al omdat dit titanium terug komt in de deur van de Way. Een Way heeft namelijk op de kant waar je de deur vastgrijpt om te openen altijd een titanium profiel (als je heel goed kijkt op de video bovenaan dit bericht is dat wel te zien).
Sommige collega Snaidero verkopers noemen de Way trouwens geen Way maar Ola 20. Dit omdat de Way eigenlijk identiek is aan de Ola 20 (alleen de ronde kasten en werkbladen ontbreken). Toch snap ik wel waarom Snaidero dit onderscheid heeft gemaakt. De Way heeft heel veel houtsoorten die je niet goed kunt buigen en daarom niet op ronde kasten kunt maken. Je krijgt gegarandeerd klanten die dan een Ola 20 in dark ash mooi vinden. Je moet dan de klant uit gaan leggen dat Dark Ash wel kan op een Ola 20; maar niet op de ronde kasten. Ze hebben het nu opgelost door er een ander model van te maken. Bekijk hier trouwens de fotopagina van de Snaidero Way en de fotopagina van de Snaidero Ola 20.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten