Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 20 maart 2013

Amerikaanse koelkasten inbouwen tussen de kasten

Amerikaanse koelkasten zijn natuurlijk erg handig als je een gezin hebt. Lekker veel ruimte en nooit meer de vriezer ontdooïen (NoFrost). Deze grote koelkasten zijn nu ook weer "salonfähig" omdat ze tegenwoordig ook zuinig zijn in het energieverbruik. Zo`n Amerikaanse koelkast kun je "los" plaatsen, maar dat staat gauw wat rommelig. Inbouwen in de muur is een betere optie, dit heb ik bijvoorbeeld in de showroom hier gedaan. Ook bij deze Snaidero keuken in Frankfurt zit de Amerikaanse koelkast in de muur.
Ik bouw zo`n Amerikaanse koelkast ook vrij regelmatig in tussen de kasten van de nieuwe keuken. Omdat zo`n apparaat in de regel minder lang mee gaat als de keuken zelf houd ik dan het liefst wat speling aan in de hoogte (de breedte van deze apparaten is wel vrij constant). Je kunt de koelkast dan altijd nog vervangen over zeg een jaar of 12. Als je dit gat aan de bovenkant aanhoudt dan valt dit aardig op (zie onderstaande foto die ik op `t web tegen kwam). Ik adviseer daarom het apparaat op een vlonder (verhoging) te plaatsen. In Frankfurt is de vlonder gemaakt in de kleur van de wand, dit valt dan echt niet op. Eventueel kan de vlonder ook met rvs bekleed worden, dan ziet er natuurlijk ook erg goed uit (zie hiervoor de wijnkoeler van deze Snaidero keuken in den Haag).
Wijnflessen horen trouwens in een wijnkoeler en niet bovenop de keuken (je ziet de opzetkast bij bovenstaande keuken gewoon doorhangen van het gewicht). Hieronder een foto van een Snaidero keuken die ik onlangs in Amsterdam geleverd heb. De Amerikaanse koelkast is hier ook tussen de hoge kasten ingebouwd. Om het design van deze keuken niet te verknoeien hebben we deze Amerikaanse koelkast "om-de-hoek" geplaatst. Ik vind het wel een mooi gezicht eigenlijk. Ik zit nog een klein beetje te piekeren of ik m`n Amerikaanse koelkasten niet moet afleveren in de kleur van de keuken. Dat lijkt me ook wel heel mooi staan.
Lees hier meer over de Neff Amerikaanse koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten