Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 16 maart 2013

Keukens in Brussel (op de beurs)

Onlangs bezocht ik de Batibouw beurs in Brussel. Naast Snaidero keukens heb ik natuurlijk ook andere keukens bekeken. Snaidero had gevraagd om wat input voor ideetjes met keukenfronten. Nu vind ik het zelf wel een beetje jammer dat Snaidero geen gegroefd eiken front meer in de collectie heeft zoals vroeger bij m`n Snaidero Time showroomkeuken. Begrijp me goed, de Time is nog steeds leverbaar maar niet meer in licht eiken (zoals ik thuis nog heb staan). Onderstaande keuken heeft verticale groeven, maar als je daar wat aan sleutelt (andere grepen), horizontale lijnen e.d. kun je er wel een mooie keuken van maken.
Snaidero heeft gelukkig nog wél andere houtsoorten zoals donker eiken en donker essen, dat viel me dus niet op aan de keuken die Bulthaup had meegenomen. Maar wat ik wel leuk vind bij deze Bulthaup keuken zijn de deuren die geheel naar binnen geschoven kunnen worden. Dit heeft Snaidero op dit moment nog niet (alleen vouwdeuren en deuren die bijna helemaal weggedrukt kunnen worden). Als een klant dat nu ook zo wil hebben dan moeten we het hier zelf maken. Het is natuurlijk veel handiger voor Jan en Joop als het kant-en-klaar aangeleverd wordt vanuit Italië.
Net als mij werkt ook Bulthaup veel met de automatische opening. Op het eiland hadden ze zo`n donker houten ladenblok gedaan, door de automatische opening werd het helemaal greeploos. Ook het roestvrijstaal (van het werkblad) matcht goed bij het hout. Goed gekozen qua kleur en ook heel subtiel zo dun. In Veere had ik laatst ook zo`n donker houten keuken met rvs blad gemonteerd (maar dan juist met een dik rvs blad).
Ook de hoge kasten (met uitzondering van de koelkast) had Bulthaup greeploos gemaakt. Ook de hoge kasten waren in donker hout, dus géén two-tone. Alleen de (lage) plint is dan weer in een afwijkende (metaal) kleur. Op de beurs stonden nog natuurlijk veel meer andere keukens, maar om eerlijk te zijn was deze Bulthaup keuken voor mij persoonlijk de mooiste niet- Snaidero keuken die er stond.
Ook bij Binova (foto hier onder) hadden ze zo`n keukeneiland meegenomen in donker hout fineer. Alleen niet met automatische opening maar met greeplijsten. Een beetje zoals de Snaidero Way keuken dus. Deze keuken was wél two-tone, de hoge kasten waren in mat wit (en met wegschuifbare deuren net als bij Bulthaup).
Iets wat me ook opviel was dat Snaidero niet de enige meer is met ronde vormen in de keuken. Hieronder een klassieke keuken in het rond met een Aga fornuis er in. Niet dat Snaidero zo`n keuken in de collectie op moet gaan nemen, maar het is wel grappig. Je ziet wel dat de deurtjes bij deze keuken gewoon recht zijn gebleven, Snaidero maakt de deuren zelf ook rond. Is toch net wat mooier (sorry).
Uiteraard heb ik nog meer foto`s gemaakt in Brussel, maar die komen een andere keer wel weer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten