Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 21 maart 2013

Keukentafel in de keuken

Veel klanten vinden het leuk als je in de keuken een "zitje" hebt, gewoon een stuk blad waar je even koffie kunt drinken, je krant lezen of op je tablet werken. Hieronder een foto van zo`n zitje in een Snaidero Orange keuken, een overhangend bladdeel wat haaks op je normale werkblad staat. Het nadeel (sorry) van deze oplossing is dat je de ladekast onder het blad heel beroerd kunt gebruiken, zeker omdat ladekasten niet goedkoop zijn vind ik dit wel wat jammer. Wie mooi wilt zijn moet soms pijn lijden :-).
Vroeger zag je ook wel vaker "barbladen", dus een blad op een hoger deel als het normale werkblad. Ik heb de indruk dat dit meer gedaan werd om de keuken wat creatiever te maken dan om er echt gebruik van te maken. Je gaat er in elk geval niet uitgebreid de krant lezen. Even een wijntje `s avonds geen probleem, al zit je dan wel naast elkaar in plaats van tegenover elkaar, toch meer een "bar" dus. Het "zitje" op werkbladhoogte heeft trouwens wel mijn persoonlijke voorkeur omdat je dit dan ook als gewoon werkblad kunt gebruiken.
Als je de ruimte hebt kun je een echt eiland kwijt in de keuken (zo heel veel ruimte heb je ook weer niet nodig). In dat geval maak je heel makkelijk een zitje in de keuken (of zelfs een complete eettafel). Hieronder wat voorbeelden om ideetjes op te doen.
De Italiaanse design keuken hierboven is trouwens een Snaidero Code, een vrij recent keukenmodel van Snaidero.
Het grote kookeiland met "tafel" hierboven is in het keuken model Snaidero Way. Persoonlijk vind ik het een pré als je op het "zitje" tegenover elkaar kunt zitten, is gewoon veel gezelliger als naast elkaar.
Bij bovenstaande showroomkeuken kun je ook op de kopse kant van het werkblad zitten. Bij deze oplossing is plaats voor zo`n 6 personen.
Op de Snaidero Ola 20 keuken hierboven is het eiland ook uitgebreid met een zitgedeelte. Deze keer met een meer speelse en open vorm, weer eens wat anders als anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten