Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 16 november 2011

Free induction / Flex inductie kookplaten bij de Snaidero Concept Store.

Inmiddels hebben we al geruime tijd de Flex inductie kookplaten in het assortiment. Het is zelfs zo`n succes dat we nu ook al verschillende types Flex inductie kookplaten kunnen aanbieden. Klik voor uitleg over flex inductie op de link geheel onderaan dit blog artikel.

Onze "Beste koop" op dit moment is de Neff T44T63N0 Flex inductiekookplaat, een 60cm brede inductiekookpaat met 2 grote Flex zones. Zoals op de afbeelding hieronder te zien is zijn de Flex zones met stippels aangegeven. Het gestippelde deel is dus kookzone. Mooi bij de beide 2 Neff inductiekookplaten in dit blog item is dat ze beiden de hele strakke design randlijst hebben (is veel mooier als een normale standaard randlijst).


Mocht het wat groter moeten dan is de Neff T44T97N0 een goed alternatief. Iets duurder, maar naast de twee grote Flex inductiezones is er ook nog een grote "inductie wok" in het midden geplaatst. Houdt er rekening mee dat deze kookplaat een hogere aansluitwaarde heeft als een normale inductiekookplaat, logisch natuurlijk omdat deze kookplaat een stuk breder is met z`n 90cm. Voor beide Neff flexinductiekookplaten geldt trouwens dat ze voorzien zijn van een super handige TwistPad bediening. Prijstechnisch is deze kookplaat buitengewoon interessant, slechts iets duurder als de T44T63N0 van Neff (relatief gezien dan). De Neff T44T97N0 is dan nog steeds ongeveer de helft van de prijs van een Gaggenau Free Induction kookplaat.


Tenslotte hebben we nu ook het alternatief van de Gaggenau "Free Induction" inductiekookplaat. Hier zijn 2 versies van, de CX480-110 met een rvs inbouwraam (een opbouwkookplaat dus) en de CX480-100 die vlak geïntegreerd kan worden in het aanrechtblad. Het voordeel van deze Gaggenau kookplaten t.o.v. Neff is dat het Flex deel nóg groter is. Dit is goed te zien op onderstaande video. Het nadeel (ok, dat is persoonlijk) is de bediening via het TFT-Touch display. Ziet er natuurlijk erg gelikt uit maar naar onze mening is de TwistPad van Neff toch wel gebruiksvriendelijker. Erg leuk is de mogelijkheid om de Free Induction kookplaat van Gaggenau uit te breiden met de Teppan Yaki accessoire.Relevante link:

Artikel over Flex inductie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten