Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 11 november 2011

"Pantry" oplossingen in Italiaanse design keukens

Vaak zie je mooie Italiaanse design keukens met zo`n strak leeg aanrechtblad. Het liefst wilt de Italiaan dat natuurlijk ook strak en leeg houden, je kijkt immers niet graag naar allerlei dingen op het aanrechtblad zoals een blender, broodrooster, vuile vaat, een koffiemachine of waterkoker. Om dit zo te houden adviseer ik klanten om op z`n Italiaans een "pantry" te maken in de hoge kasten wand. Daarom nu een item met wat voorbeelden en ideetjes hoe zoiets er uit kan zien.


De foto hierboven is gemaakt bij mij in de showroom, hier heb ik achter de vouwdeuren van de Snaidero Kube de waterkoker, extra koffiezetter etc. uit het zicht weggewerkt. Een andere (betere) optie is om hier een echt aanrechtblad te hebben zodat er nog meer mogelijkheden ontstaan zodat je er zelfs kunt werken. Indien gewenst kan ik er ook een eenvoudige spoelbak in plannen zodat je water bij de hand hebt voor bijvoorbeeld je espresso machine.


Bij de Snaidero keuken hierboven (geplaatst in Amsterdam) zijn alle apparaten en dergelijke achter de Snaidero wit hoogglans hoge kasten ingebouwd.


Zelfs Bulthaup is bezig met "pantry" oplossingen, bovenstaand in gesloten toestand.


De "pantry" is nu geopend bij deze Bulthaup oplossing.


Op de foto hierboven zijn de Snaidero vouwdeurkasten in gesloten toestand te zien.


Bij bovenstaande Snaidero Kube keuken heb ik achter de vouwdeuren de koffiemachine, stoomoven, ovens, vaatwasser etc. weggewerkt zodat dit niet meer te zien is.


Bij hetzelfde project in Middelburg (Zeeland) heb ik bij een andere hoge vouwdeurkast juist weer de wasmachine en droger weggewerkt. Heel handig als je geen bijkeuken hebt of bijvoorbeeld in een loft woont.


Je kunt het zelfs nog verder doortrekken door de volledige keuken achter vouw- danwel schuifdeuren te verbergen zoals te zien is bij bovenstaande Italiaanse design keuken.


Bij bovenstaande Arclinea keuken op de Eurocucina 2010 zag ik dat ze zelfs een complete extra keuken achter een deur hadden weggewerkt. Zover had ik het nog niet doorgetrokken, maar dat is natuurlijk alleen een optie als je heel veel ruimte tot je beschikking hebt.

Je kunt ook echte keukenkasten achter de deuren van een extra brede en verdiepte hoge kast wegwerken zoals bij de keuken hiernaast. Zelf pas ik meestal gewoon planken toe, als je 2 deuren openen moet om iets te pakken vind ik het nogal onhandig eerlijk gezegd.

Een extra spoelbak in de pantry op zich is natuurlijk wel handig (water voor de koffiemachine bijvullen etc). Ook een grote afvalemmer hoort eigenlijk wel thuis in zo`n kast. Om het af te maken zijn een aantal LED spots voor de verlichting natuurlijk ook heel erg praktisch.

Bovenin de pantry kast kun je ook van die handige rekjes monteren waar je wijnglazen ondersteboven in kunt hangen. Voorkomt gelijk ook stof in je glazen. Het spreekt voor zich dat een aantal stopcontacten voor algemeen gebruik niet mogen ontbreken in de pantry kast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten