Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 10 november 2011

Italiaanse design keukens met marmeren bladen

Vaak zie je bij Italiaanse keukens een aanrechtblad in Bianco Carara marmer (zie ook onderstaande foto`s). Zelf heb ik het op dit moment ook in de showroom.

Op zich natuurlijk allemaal mooi en prima, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het bij het feestje laatst bij het 10 jarig jubileum best benauwd had dat mensen wijnglazen op het Bianco Carara blad van m`n keuken zouden zetten (ik had m`n mensen van te voren wel geïnstrueerd hoor). Marmer is namelijk kalkhoudend. Nu zegt u dat misschien niet veel, maar in de praktijk komt het er op neer dat zuren de kalk doen oplossen zodat er stukjes blad als het ware verdwijnen. Nu denkt u misschien dat u geen zuur in de keuken gebruikt, maar dat valt volgens mij toch tegen. Een beetje azijn of citroenzuur is al genoeg om een blijvende (niet te repareren!) schade aan het blad te maken. Daarnaast zijn bijv. rode wijnvlekken en krassen best berucht bij marmeren bladen. Als men hier vanaf weet en mee om weet te gaan geen probleem natuurlijk, maar ik heb `t gemeld :). Een goed alternatief op Bianco Carara bijvoorbeeld is het Bianco Bianco composiet wat ik vaak verkoop.


Bij bovenstaande Snaidero Idea keuken is heel veel Bianco Carara marmer toegepast. Bij het eiland is het marmer extra dik terwijl voor het kookdeel tegen de muur een normale dikte is aangehouden.


Ook bij de Snaidero Kube keuken hierboven (met Zeta grepen) is Bianco Carara marmer gebruikt. Hier ook weer het hele dikke aanrecht.


Bij bovenstaande Italiaanse design keuken Snaidero Skyline is het Bianco Carara marmeren aanrecht in ronde vormen gezaagd.


Bianco Carara marmer laat zich ook goed combineren met roestvrijstaal zoals te zien is bij bovenstaande Binova keuken (vind zelf alleen de grepen een beetje zonde, had `t liever greeploos gezien maar daar gaat het niet over). Je doet het werken dan op het roestvrijstalen deel, maar bijv. je boterhammen smeren of juist deeg maken kun je dan op het marmeren deel doen. Het contrast rvs/bianco carara is natuurlijk wel leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten