Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 17 november 2011

Hoogglans keukens, voorbeelden en mogelijkheden van keukenopstellingen.

Op veel Italiaanse design keukens wordt hoogglans lak toegepast. Bij Snaidero zijn er heel veel verschillende kleur mogelijkheden met hoogglans lak. Omdat kleuren sterk afhankelijk zijn van mode worden er vaak aanpassingen gedaan in de kleurcollectie. Normaal gesproken zijn er zo`n 25 hoogglans kleuren mogelijk (daarnaast zitten er ook hoogglans metallic lakken in het Snaidero gamma).


Voor het Snaidero model Ola 20 is echter géén hoogglans lak mogelijk. Door de ronde vormen is het polijsten van de ronde kasten heel moeilijk. Hierdoor is het (in elk geval op dit moment nog) niet mogelijk om een constante hoge kwaliteit af te leveren voor deze keuken. Wel is het mogelijk om de Ola 20 keuken in matte micalak of metallic lak te laten spuiten. Dit zijn lakken die de deur weer net even wat exclusiever maken als een normale hoogglans lak.


Micalak en mat metallic lakken zijn trouwens niet alleen voorbehouden aan de Ola 20 keuken. Deze lakken kunnen ook op andere Snaidero keuken modellen gespoten worden (zoals bijvoorbeeld de Kube of Sistema Zeta).

Op dit moment heeft Snaidero ook nog eens 6 hoogglans metallic kleuren in de collectie. Deze zijn echter niet mogelijk op de Ola 20 om hierboven aangegeven redenen.


Hoogglans lak laat zich trouwens ook goed combineren met hout zoals hierboven te zien is. Ook roestvrijstaal kun je heel goed met hoogglans lak combineren zoals bijvoorbeeld bij deze Snaidero keuken die we in Zeeland hebben geplaatst. Ook bij de Snaidero Kube keuken hieronder is trouwens hoogglans lak met roestvrijstaal gecombineerd.


De onderstaande Snaidero keuken is in Dream Blue metallic lak gespoten. Deze kleur zelf is niet meer leverbaar, maar vervangen door een wat donkerder versie (Sideral Blue) in hoogglans metallic lak. Dream Blue is vaak verkocht op de Ola 2000 keuken zoals bijvoorbeeld deze Snaidero keuken in den Haag.


Wat heel vaak verkocht wordt is natuurlijk een wit hoogglans keuken met een zwart granieten aanrechtblad. Omdat de deur al glanzend is pas ik dan vaak juist een mat zwart blad toe, dit om het niet té glanzend te maken. Houd er echter rekening mee dat je op een mat oppervlak wel iets meer ziet, dus op een gepolijst (glanzend) zwart blad zie je wat minder als op een gezoet (mat) zwart blad. Ook voor leather touch bladen geldt dit. Een gebrand zwart blad is dan misschien een betere optie. Zie hiervoor de showroomkeuken hieronder.Een paar maanden terug heb ik bijvoorbeeld onderstaande Snaidero keuken in Elst geleverd. Hierbij is zowel het blad als de deur glanzend geleverd (op de foto moet de koof trouwens nog even afgewerkt worden dus het mdf is nog zichtbaar).


Tenslotte nog even over een hoogglans gelakte keuken in gebruik. In principe is af en toe even afzemen voldoende voor het dagelijkse onderhoud. Mocht u na verloop van tijd per ongeluk een krasje of put maken in de deur dan kunt u bij mij een setje reparatielak bestellen. Als het echt te gek is dan is het ook mogelijk om de deur er even af te halen en hier opnieuw te laten spuiten, zeg maar "spot repair" zoals ze ook met auto`s doen. Dit kan alleen met normale hoogglans lakken, bij metallic lakken moet de deur dan echt vervangen worden. Nu klinkt dat misschien allemaal een beetje eng, maar in de praktijk komt dit echt zelden voor.


Hieronder nog een aantal afbeeldingen met hoogglans gelakte keukens:


Bij de bovenstaande keuken zijn juist twee kleuren hoogglans lak toegepast. Hier is de donkere kleur (blauw) toegepast op de onderkasten terwijl de kleuren op ooghoogte (aanrecht en bovenkasten) in wit hoogglans zijn uitgevoerd. Meer foto`s van deze Italiaanse design keuken kunt u ook hier bekijken.


Ook bij de bovenstaande keuken zijn twee lakkleuren gecombineerd, de hoge kasten juist donker en de onderkasten wit hoogglans. De hoge kasten zijn niet onderbroken door apparaten, ziet er wel mooi uit. Eventueel kunnen apparaten trouwens "onzichtbaar" gemaakt worden door achter de deur te monteren zoals in dit blog item over pantry`s te zien is.


Bovenstaande keuken is gelakt in de kleur grafiet grijs hoogglans. Dit is dezelfde kleur als de Snaidero keuken in Antwerpen die ik pas heb geleverd. Bij deze kleur combineert een effen wit aanrechtblad heel mooi.


Kijk voor meer voorbeelden ook op de fotopagina van mijn website.