Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 16 november 2011

Eilandkeukens, trend of hype?

De laatste jaren worden er steeds meer keukens verkocht met een eiland, volgens mij komt dit omdat de keuken een steeds grotere plaats gaat innemen. Keukens worden steeds belangrijker, mensen willen geen afgesloten keuken meer maar een open keuken. Wat is er dan leuker als je tijdens het koken je gasten in de woonkamer kunt aankijken? Of met een paar vrienden samen koken rondom je kookeiland? Ik denk dat de eilanden geen hype zijn maar ook de komende jaren populair blijven. Voor de wat kleinere woningen blijven de hoekkeukens natuurlijk wel verkocht worden. Hieronder een aantal foto`s van mogelijkheden met keuken eilanden.


Een leuke manier om je eiland toch wat speelser te maken is om de hoeken af te ronden zoals bovenstaande keuken opstelling. Niet alleen het eiland is hier afgerond trouwens, ook de hoge kasten zelf.


Als je de ruimte hebt is bovenstaande oplossing ook erg leuk. Twee eilanden en een dik houten blad ertussen wat als bar gebruikt kan worden. Nogmaals, een beetje ruimte is wel handig als je dit kwijt wilt.


Een eiland op poten is ruimtelijk, houd echter wel rekening met leidingen die omhoog moeten komen (electra, gasleiding, evt. water aan- en afvoer). In het midden een leidingenkoker monteren kan de oplossing zijn. Een vaatwasser op het eiland is met een pootconstructie niet mogelijk of u moet voor één of meerdere compacte Neff vaatwassers gaan.


Bij de bovenstaande keuken is het eiland in een hoek geplaatst. Deze keuken heeft dus zowel een hoekeiland als een schiereiland. Aan beide kanten van het eiland zitten kasten, dus bergruimte te over.


Wat ook kan is een brugoplossing voor het eiland. Dus een soort overstekend deel waar je onderdoor kunt kijken. Je hebt dan gelijk een soort tafel.


Bij bovenstaand kookeiland is in het midden een Míele wijnkoeler gemonteerd, ziet er leuk uit en is ook wel handig (je houdt meer ruimte over in je gewone koelkast).


De maximum lengte van veel aanrechtbladen licht rond de 3 meter, mocht je dan langer willen dan kun je een naad doen maar dat ziet er (vind ik) niet echt aantrekkelijk uit. Je kunt dan voor een ander materiaal kiezen (rvs of corian bijv.) zodat je langer kunt gaan. Wat ook kan is bovenstaande oplossing, gewoon twee eilanden plaatsen. Let er dan op dat je er wel tussen door kunt lopen.


Wat ook kan is om dwars op het eiland een houten aanrecht te monteren, je hebt dan gelijk een soort tafel op je keuken eiland.


Soms willen klanten de spoelbak aan de andere kant van het eiland als de kookplaat. Kan natuurlijk zoals ook op bovenstaande keuken eiland te zien is. Toch adviseer ik dit niet te doen. Koken en spoelen naast elkaar is toch handiger, stel dat je even een pannetje pasta moet afgieten; moet je eerst rondom het eiland gaan lopen. Tijdens het koken was je ook tussendoor vaak even je handen, ik vind het dan wel zo prettig als ik een spoelbak vlakbij heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten