Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 11 november 2011

Snaidero Acropolis, de exclusieve design keuken van Paolo Pininfarina.

Zonder twijfel de meest exclusieve keuken in de collectie is de Acropolis. Deze echt ronde keuken naar ontwerp van Paolo Pininfarina is al geruime tijd leverbaar maar buitengewoon exclusief. De keuken is vrij moeilijk te maken, ook heeft deze Italiaanse keuken een wat langere levertijd. Maar de keuken is het wachten wel waard, het gaat immers om een subliem ontwerp van de bekende architect Pininfarina.


Bij de Acropolis is vrij veel metaal gebruikt, zowel roestvrijstaal als aluminium. Dit geeft deze Italiaanse designkeuken een tijdlozer karakter. Het ontwerp is ook speels, echt anders als de keukens die we gewend zijn. Ook de prijsstelling van dit keukenmodel is zodanig dat het niet voor iedereen weggelegd is, hierdoor blijft deze Italiaanse design keuken natuurlijk ook exclusief.


De standaard apparatuur van deze Pininfarina keuken wordt vanuit Italië meegeleverd. Uiteraard is het mogelijk om hier sommige aanpassingen in te maken. Ook kan de keuken uitgebreid worden met bijvoorbeeld een stoomoven, een ingebouwde koffiemachine, een wijnklimaatkast etc.


Voor de hoge kastenwand zijn uiteraard veel mogelijkheden. De deuren kunnen trouwens ook in andere afwerkingen geleverd worden dan roestvrijstaal. Wat denkt u bijvoorbeeld van hoogglans lak of juist hout? Ook kunnen we achter de deuren van deze Acropolis keuken ook een verborgen "pantry" voorzien zodat de keukenapparaten uit het zicht zijn. Denk aan een broodrooster, keukenmachine, blender etc. Het lijkt ons zonde om in zo`n prachtige keuken dit soort apparaten op het blad te hebben staan.


Bij deze Acropolis zijn veel LED spots gecombineerd, met name in de luifel. Ook qua accessoires is er nog heel veel aan te passen en/of toe te voegen aan deze keuken.


De Acropolis is trouwens door het Chicago Athenaeum of Architecture and Design onderscheiden met een Good Design Award. Is natuurlijk niet meer dan logisch, maar wel leuk om te melden. Meer informatie over deze Italiaanse design keuken staat hier.


De ronde Acropolis opstelling is ook te combineren met de hoge kasten uit het Sistema Zeta pakket zoals bij de onderstaande Snaidero keuken is gedaan.


Misschien ook leuk bij dit artikel is het interview met Paolo Pininfarina ter gelegenheid van de nieuwe Ola 20 keuken.