Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 22 november 2011

Italiaanse design keukens met ronde vormen.

Vaak zijn Italiaanse design keukens nét iets frivoler / uitbundiger als wat wij noorderlingen gewend zijn. Gewoon wat meer uitgesproken, bijvoorbeeld met ronde vormen. Vandaar deze keer een item over ronde vormen in de keuken.


In Italië echt een hit, bovenstaande Snaidero Skyline keuken waarover we al eerder een item hadden geplaatst. Bij deze keuken is de deur an-sich normaal recht maar worden de aanrechtbladen juist afgerond. Een redelijk eenvoudige oplossing, maar wel heel leuk (ook vrij betaalbaar).


De Snaidero Ola 20 juist heeft ronde vormen die zowel in het aanrechtblad als in de ronde deuren terugkomen. Deze keuken is vrij recent in productie gekomen, ook staat deze keuken opgesteld bij mij in de showroom.


Bij bovenstaande keuken is eveneens het blad afgerond met de hoekkasten zoals Snaidero met de Ola 20 doet. Bij de Ola 20 wordt echter normaal gesproken de "boomerang" toegepast (een afgerond overstekend aanrecht) als bar. Bij deze keuken is er juist een blad gemaakt met een paar bladsteunen. De hoogte komt dan wat hoger, zelf ben ik er niet zo weg van.


De Snaidero Sistema ES (niet meer in productie) heeft net als bij de Ola 20 ronde vormen in zowel het aanrecht als in de keukendeuren zelf. De "vloeiende" ronde vorm is toch wel uniek, is echt wel heel moeilijk te maken zo.


De keuken hierboven heeft juist een afgerond blad met een afgerond rugwandpaneel er achter. Is ook erg leuk als je een vrij grote ruimte tot je beschikking hebt. Eigenlijk qua idee van opstelling heeft het wel wat weg van de onderstaande keuken (Snaidero Acropolis), maar dan dicht in plaats van open.


De Snaidero Venus tenslotte is eveneens een topmodel keuken qua ronde vormen. Hier loopt zelfs het blad verticaal én horizontaal in een golf weg. Lastig uit te drukken maar goed te zien op onderstaande video.