Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 15 november 2011

ton-sur-ton keukens

Vaak wordt er een contrast gekozen tussen de kleur van de keuken en het aanrechtblad, neem nou bijvoorbeeld de wit hoogglans keuken met het zwart granieten blad.

Je kunt er echter ook voor kiezen om juist ton-sur-ton te werken, dus het aanrechtblad uit te voeren in dezelfde kleur als het keukenfront.Bij de bovenstaande keukens is zowel een wit keukenfront als een wit aanrechtblad (Corian) toegepast. Omdat de keuken dan erg steriel toont adviseer ik dan mijn klanten altijd wel om het "umfeld" wat kleur te geven. Zoals bijvoorbeeld antraciet op bovenstaande Snaidero Orange bijvoorbeeld.


Bij bovenstaande Snaidero keuken in Brussel is eveneens een wit aanrecht (Bianco/Bianco composiet) gecombineerd met een wit hoogglans keuken. Deze klant koos voor witte muren in de woning maar bracht een retro behang aan rondom de hoge kasten. Ze kunnen nu elke zoveel jaar een ander sfeertje in de keuken maken, ziet er wel leuk uit zo.


Bij bovenstaande keuken op Arnemuiden hebben we juist een grijs kader rondom het ton-sur-ton witte middenstuk geplaatst. De hoge kasten met apparatuur hebben we bij dit project ook weer in wit uitgevoerd.


Op het net kwam ik bijvoorbeeld de bovenstaande houten keuken tegen met een aanrecht in dezelfde kleur. Is weer eens wat anders. Al moet ik eerlijk zeggen dat hout als aanrechtblad nu niet direct mijn favoriet zal zijn omdat het nogal kwetsbaar is.


Je zou dus ook juist bij de natte en/of warme gebieden van je keuken een ander materiaal kunnen kiezen. Roestvrijstaal zoals bij bovenstaande keuken is natuurlijk een topmateriaal als aanrecht vergeleken met hout.


Met roestvrijstaal kun je natuurlijk ook goed ton-sur-ton werken zoals te zien is op bovenstaande foto. In Amsterdam zijn we net zo`n roestvrijstalen keuken aan het plaatsen (dus waar ook een roestvrijstaal aanrechtblad op komt). Foto`s volgen uiteraard binnenkort.


Ook met glas kun je heel goed ton-sur-ton werken, houd er echter rekening mee dat glas wel delicaat blijft. Met andere woorden, voorzichtigheid is geboden want het breekt toch vrij vlot. Qua aanrechtblad valt het eigenlijk nog wel mee, maar met name grote deuren krijgen best wat spanning te verwerken (bijvoorbeeld koelkasten). De combinatie van wit hoogglans lak met een effen composiet in dezelfde kleur is kwalitatief toch wel beter. Eventueel zou je dit ook nog met corian kunnen doen (dus ook corian deuren). De oplossing met corian is natuurlijk kostentechnisch wel een ander verhaal als de normale gelakte keukenfronten.


Bij de bovenstaande keuken is niet alleen het aanrechtblad in Corian uitgevoerd, maar ook de keukenfronten. Mocht je het echt "maagdelijk" willen dan kan zelfs het gat van de spoelbak afgedekt worden (het deksel ligt er naast op de foto).


Tenslotte is het ook mogelijk om juist met natuursteen een ton-sur-ton keuken te maken zoals op de foto hierboven te zien is. De mogelijkheden zijn ook met natuursteen eindeloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten