Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 2 november 2011

Snaidero Idea 2000 keuken

De Snaidero Idea is al decennia lang in productie bij Snaidero, in 2000 echter werd de toenmalige Idea gerestyled door Paolo Pininfarina. Paolo maakte het model een stuk exclusiever, ook werden er tegelijkertijd hele mooie nieuwe afwerkingen gepresenteerd die ook erg succesvol waren. Bijvoorbeeld het Kersen Hoogglans (inmiddels niet meer in productie). Hoewel de Kersen hoogglans versie niet meer leverbaar is wordt de Idea nog steeds geproduceerd en verkocht.


Kenmerkend voor de Idea zoals het origineel is bedoeld is de schuine Pininfarina randafwerking voor het aanrecht zoals te zien op bovenstaande foto. Deze rand is wat minder voordelig om te maken, zodoende waren er ook wel klanten die voor een rechte randafwerking kozen.


Hieronder het Bianco Carara blad wat veel op de Idea 2000 wordt verkocht. Op zich super mooi maar wel een delicaat aanrecht. Om de echte Italiaanse uitstraling te houden wordt hier toch vaak voor gekozen.


Hieronder nog een detail foto van het doorlopende zijpaneel wat zo kenmerkend is voor de Snaidero Idea 2000 keuken. De greeplijsten lopen volledig door bij de keuken, dus ook de greeplijst van het middelste ladefront. De plint loopt dan netjes terug zodat het optisch lijkt alsof de zijkant van het eiland uit lades bestaat.


Hieronder tenslotte nog de video van de Snaidero Idea Italiaanse desingkeuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten