Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 14 november 2013

Mosselmannen uit Zeeland

Jan en Joop zijn nog steeds hard aan het werk in Lichtenvoorde aan de Ola 20 keuken van project 614. De klant stuurde me vanmorgen onderstaande foto door, je ziet dat de mannen toch wel hard zijn opgeschoten. Ze proberen vanavond weer terug te rijden naar Zeeland.
Dan nog even wat anders. De EO maakt op dit moment een leuke documentaire serie over mosselvissers uit Yerseke, een dorp op zo`n 17 minuten rijden van de showroom hier in Arnemuiden. De afleveringen zijn online te bekijken via deze link.
Het zou (vind ik) heel goed zijn als Nederlanders meer de eigen mossels gingen waarderen. Het grootste deel van onze mosselen wordt namelijk in andere landen geconsumeerd. Het meeste naar België (maar liefst 66%). Dan gaat er nog 24% naar Frankrijk en 6 % naar Duitsland. Er blijft dan nog slechts 4% over, waarvan een deel nog steeds geexporteerd wordt! Vanmorgen had ik bijvoorbeeld nog een klant aan de telefoon die zelfs in Israel Zeeuwse mosselen had gegeten (mosselen zijn niet koosjer maar niet alle joden houden zich daar aan). In Nederland zelf worden er dus amper mosselen gegeten!
Mossels maak je heel makkelijk klaar met de hoge druk stoomoven, gewoon 1 minuut op 120 graden in de gaatjespan (zonder toevoegingen van kruiden of wat dan ook).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten