Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 11 november 2013

Handig in de keuken: binnenlades!

Dat een ladekast handiger is als een kast met een draaideur weet bijna iedereen. Toch zou je de keuken nóg handiger kunnen inrichten als je bij de hoge kasten ook lades gebruikt in plaats van draaideuren. Over het algemeen doe ik dat niet met gewone lades, dan wordt immers het lijnenspel in de keuken onderbroken. Beter is eigenlijk om dan achter de deuren van de hoge kast nog binnenlades te monteren. Eigenlijk maak je dan een extra brede apothekerskast (een apothekerskast is slechts 30cm breed).


Binnenlades doe je overigens alleen in het onderste deel van de hoge kast. Bovenin heeft geen zin want je kunt er niet in kijken. Ook is het wel handig om nog steeds ergens gewone legplanken te hebben (glazen bijvoorbeeld vallen snel om als je ze in een lade zet). Je kunt die binnenlades trouwens ook achteraf kopen. Sommige mensen halen ze bijvoorbeeld bij het grote blauwe Zweedse warenhuis. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je de scharnieren van de deuren aanpast zodat je binnenlade niet tegen de keukendeur aan komt. Je hebt nl. scharnieren nodig die verder als 90 graden open gaan.


Uiteraard verkoop ik zelf ook van die binnenlades. Je hebt dan nog de keus uit witte binnenlades (zie foto hierboven) en de luxe in staalkleur. Daarnaast heb je ook 2 hoogtes. De hogere maat is natuurlijk wel praktisch voor bijvoorbeeld pakken sap e.d. Hier onder een foto van de luxe binnenlade bij keuken project 582 in den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten