Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 8 november 2013

Ontwerpwedstrijd keukens in Moskou

Onlangs heb ik een berichtje geplaatst over de Snaidero ontwerpwedstrijd in Moskou. De uitreiking is inmiddels achter de rug, dit is gevierd in de Snaidero Concept Store van Samir in Moskou. Ik was toch wel benieuwd eigenlijk welk ontwerp in de prijzen viel.
Heel gek, maar dat waren niet de ontwerpen die ik zelf mooi vond (zie m`n eerdere berichtje). De eerste prijs ging naar een op de Ola 20 geïnspireerde keuken met Míele apparatuur (zie afbeelding hier onder). Qua ontwerp vind ik het persoonlijk niet de eerste prijs waard, maar qua tekening heeft deze meneer inderdaad wel vreselijk z`n best gedaan. Het ziet er echt buitengewoon realistisch uit (het is dus echt een computertekening). Met mijn tekenprogramma krijg ik dit (helaas) nog niet zo mooi voor elkaar.
Samir verkoopt trouwens altijd Míele in z`n Snaidero keukens. Het werkt daar heel anders als hier. Samir verkoopt de keuken maar adviseert de klanten dus de apparatuur. De showroom is qua apparatuur dus een soort museum. De klant koopt de apparaten rechtstreeks bij Míele en elke maand krijgt Samir de provisie gestort. Op zich is het heel lucratief natuurlijk (Samir "verdient" zo meer op Míele als ik) maar het lijkt mij vreselijk als ik niet meer rechtstreeks kan inkopen. Ook voor de consument lijkt het me minder want op deze manier is er totaal geen concurrentie meer. Dit systeem heeft Míele trouwens niet alleen in Rusland, maar ik heb horen vertellen dat het ook in veel andere landen zo is gaan werken (Zuid Afrika en zo). Misschien dat Míele op termijn ook in Nederland zo`n systeem op gaat zetten.
Het merk Neff is overigens wel aanwezig in Rusland. Heb het er met Samir ook wel over gehad, maar voor zijn klanten is het niet geschikt. Voor een Rus is een merk heel belangrijk. Neff is daar toch niet zo bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten