Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 22 november 2013

Míele DGD4635 hoge druk stoomoven / dim sum uit de stoomoven

Sinds gisteravond heb ik zelf ook de nieuwe Míele hoge druk stoomoven. Jan en Joop hebben m`n vorige stoomoven (de DG4164CLST) gedemonteerd en vervangen door de nieuwe Míele DGD4635. M`n vorige Míele stoomoven heb ik trouwens al verkocht, deze gaat naar Jane uit Hoorn (ik heb nog wel een paar stoomovens staan trouwens van het model dáár weer voor). Enfin. Jan en Joop testen graag van te voren apparaten die ze hebben aangesloten. Vandaar dat ik nog even wat "gezonde snacks" voor ze heb gemaakt.
Deze dim sum hapjes kun je kant-en-klaar kopen (in de vriezer bij de Sligro bijvoorbeeld) maar natuurlijk ook zelf maken. Bijvoorbeeld: Dim sum met groenten
Ingrediënten (4 personen) 4 wontonvellen 5 cm wortel 5 cm courgette 5 cm prei 1 theelepel sojasaus
Bereiding Was de groenten en snij ze in reepjes. Blancheer de groenten 1 minuut in kokend water. Laat ze uitlekken en roer de sojasaus erdoor. Leg 4 wontonvelletjes op een snijplank. Leg op elk velletje een eetlepel van het groentenmengsel. Maak de randen van de vellen nat en vorm er mooie rolletjes of pakketjes van. Stoom nu in de gaatjespan (10 minuten op 100 graden, tijd hangt ook een beetje af van de maat hoe je dingen hebt gesneden).
Als je de wontonvellen niet vindt in je supermarkt, je kunt de wontonvellen online bestellen. Voor wie het leuk vindt, hier staat nog een leuk dim-sum recept met kip en krab.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten