Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 13 november 2013

Fontana mengkranen van Prospero Rasulo

Een poosje terug had ik al geschreven dat Neff de Esterra kraan uit het assortiment heeft gehaald. Ik ben daarom overgestapt op de Fontana keukenkranen van Neff. Persoonlijk vind ik de Fontana`s een heel goed alternatief. Ze zijn wat hoger als een gewone kraan en dat is mooier bij keukens zonder bovenkasten. Ook zit er een uittrekbare slang op, dat is weer handig als je bijvoorbeeld de hoeken van je spoelbak wilt schoonmaken. Op m`n site staat wat weinig informatie over deze kranen, vandaar even wat aanvullende informatie en foto`s.
Wat ook heel leuk is (vind ik dan) is dat de Fontana kranen ontworpen zijn door een Italiaanse architect, Prospero Rasulo (zie foto hier onder). Prospero ontwerpt overigens niet alleen kranen. Hij heeft ook een keuken ontworpen (de Milano van het Italiaanse keukenmerk DelTongo). Hoe dan ook, het komt uit Italië en bij een Italiaanse design keuken is dat toch een pré :).
Op dit moment heb ik de Fontana kraan alleen nog maar in de Snaidero S10 showroomkeuken. Dit gaat dus wel veranderen want ik moet natuurlijk de Esterra`s die ik in de showroom heb gaan vervangen. Ik heb nu alleen het model mét verlichting in de showroom (Fontana Luce), maar ik wil nu dus ook de "instapversie" laten zien. Dit is de Fontana 40 (dus zonder licht maar mét zo`n uittrekbare slang).
Naast de keuze voor wél of geen licht heb je bij de Neff Fontana keukenkranen ook nog de keus voor chroom of rvs kleur. Persoonlijk ben ik niet zo`n voorstander van de rvs kleur (toch wat meer kwetsbaar en ook minder voordelig), maar qua design is het wel wat strakker. De klant waar Jan en Joop vandaag bezig zijn (project 614 in Lichtenvoorde) heeft toevallig voor zo`n Fontana kraan in het rvs gekozen.
Tenslotte nog even een foto van de Fontana Luce kraan in chroom hier in de showroom. Zoals gezegd ben ik wel voorstander van chroom. Het combineert wat makkelijker ook. Als je bijvoorbeeld een zeeppomp of wat anders er naast zet dan matcht het met chroom altijd. Bij staalkleur is dat niet zo. Staalkleur wat bijv. een Quookerkraan heeft hoeft niet persé hetzelfde te zijn als het staal van de Neff kraan of de zeeppomp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten