Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 9 november 2013

Snaidero keuken in Gelderland (project 608)

De afgelopen dagen is monteur Steef bezig geweest bij keuken project 608 in Berghem (Gelderland). Dit is een vrij grote keuken in micalak, min of meer afgeleid van de S18 showroom keuken opstelling. De keuken is nog niet helemaal klaar, vandaar dat Steef volgende week nog even terug moet. De electricien van klant zorgt dat er voor die tijd nog stroom komt, dan kan Steef mooi nog de apparaten testen bij de oplevering. Hoewel de keuken nog niet helemaal klaar is, hier onder toch alvast maar een foto.
Normaal gesproken lever ik bij zo`n eilandkeuken een "eigen" geïntegreerde plafondafzuigkap. De klant van project 608 heeft echter gekozen voor de Neff plafondafzuiging. Ten opzichte van m`n eigen systeem heeft de Neff wel voordelen. Zo is deze afzuigkap voorzien van een afstandsbediening. Je kunt dus de afzuigkap indien gewenst makkelijk in een lagere stand zetten. Ook valt deze Neff afzuigkap onder de 10 jaar Neff garantie waar de klant voor heeft gekozen. Het nadeel van de Neff afzuigkap is dat de inbouwhoogte van deze afzuigkap hoger is. Als je de afzuigkap in een verlaagd plafond moet wegwerken krijg je dus een iets hogere verlaging.
Bij de normale plafondafzuigkap hoef je toch iets minder te verlagen. Je krijgt dan onderstaande situatie zoals bij keuken project 547 in Breda. Het verschil in inbouwhoogte is om precies te zijn 10cm.
Dit verschil in inbouwhoogte wordt overigens veroorzaakt omdat bij de Neff plafondafzuigkap de motor aan de afzuigkap vast zit. Bij het andere systeem wordt de motor op afstand geplaatst. Het andere voordeel hiervan is dat je dan ook motorgeluid van de afzuigkap kunt verplaatsen van de keuken naar bijvoorbeeld de bijkeuken, garage of zolder. Als het echt niet in een andere ruimte geplaatst kan worden dan kan de motorunit vaak boven de hoge kasten van de keuken gemonteerd worden. Jan en Joop isoleren dan ook de motor zodat het motorgeluid zoveel mogelijk gedempt wordt.
Sommige klanten kunnen heel vroeg tijdens de bouw al aangeven dat ze zo`n plafondafzuigkap willen. Soms kan/wil zo`n aannemer daar dan rekening mee houden en wordt de hele afzuigkap in het plafond verwerkt. Dat is natuurlijk het allermooiste (zie foto hierboven).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten