Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 21 november 2012

Italiaanse design keukens in Amsterdam

Gisteravond ben ik op klanten bezoek geweest naar Amsterdam voor twee Italiaanse design keukens. Omdat ik niet vooraf thuis kon eten de stoomoven op de zaak gebruikt om een van huis meegenomen soepje op te warmen. Nu doen veel mensen opwarmen (regenereren) met de magnetron, maar dat is niet goed voor je eten. Je gaat je eten dan opnieuw koken en dan gaart het verder. Dit komt natuurlijk de smaak niet ten goede. Voor opwarmen is de stoomoven juist super. Dit doe je op een temperatuur van 85 graden, uiteraard gaat dit dan wel wat langzamer als in de magnetron. Ik houd daar normaal gesproken toch minimaal 10 minuten voor aan (als product uit koelkast komt nog iets langer).
Voor dit soort dingen kun je bij de Sligro/Hanos/Macro trouwens leuke kleine gastronorm bakjes kopen die in de stoomoven passen (zelfs met dekseltje). Ook de grote stoomoven bakken kun je daar halen. Enkel de pannen met gaatjes (voor groente e.d.) verkopen ze niet bij deze groothandels. Die kun je gewoon bij Míele zelf bestellen (worden onder rembours rechtstreeks naar klant thuis opgestuurd). Voor bijvoorbeeld spinazie zijn de standaard bij de stoomoven meegeleverde stoompannen te klein (heb je echt een hogere gaatjespan voor nodig).
M`n eerste afspraak was in Amsterdam IJburg, een Snaidero keuken die monteur Mart een paar weken terug heeft geplaatst. De klant heeft nog steeds bouwvakkers over de vloer (schilders e.d.), daarom is de beschermfolie nog niet verwijderd van de keuken. Ik heb voor klant gekookt en gelijk de instellingen aangepast. Ook deze klant in Amsterdam heeft bijvoorbeeld een waterontkalker bij me gekocht. Ik kon daarom de waterhardheid van de stoomoven op z`n allerzachtst zetten. Helaas kan het niet op "0" en blijven de stoomoven en de koffiemachine vragen om ontkalken, alleen vragen ze erminder vaak om.
Vervolgens ook nog even met de stoomoven gekookt natuurlijk. Heb deze keer kabeljauw, riblappen en verschillende groenten klaar gemaakt.
De klant van deze Italiaanse design keuken heeft trouwens een hele leuke LED lamp in de keuken gemonteerd met instelbare kleur. De keuken kan hij dus per "stemming" aanpassen. Op de twee foto`s hierboven is te zien dat hij de kleur van de keuken veranderd heeft. Na het koken ben ik nog naar een andere klant in de buurt geweest (Amstelveen). Daar heb ik de nieuwe Snaidero Terra keuken ingemeten. Was wel een latertje, was pas om half 2 weer terug in Zeeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten