Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 12 november 2012

Ronde keukens van Snaidero

Ronde keukens zijn weer terug van weggeweest. Op de een of andere manier is er toch een soort "tegenstroom" tegen het "superstrakke" design van de laatste jaren. Rond doet vriendelijker aan en dat spreekt toch veel mensen aan. Eigenlijk een tussenvorm tussen de strakke keuken aan de ene kant en de landhuiskeuken aan de andere kant. Snaidero heeft naast de Ola 20 al jarenlang ook een échte ronde keuken in het assortiment. Dit is de Acropolis, net zo goed een ontwerp van Paolo Pininfarina.
Qua model is de Acropolis echt super exclusief, onderscheidend en heel anders als de main-stream. Met zo`n designer keuken heb je echt wat bijzonders in je huis staan. Aan de andere kant is deze keuken (in tegenstelling tot de Ola 20) wel wat minder flexibel. Qua kleurmogelijkheden (voor het ronde deel althans) kunnen dus alle kleuren als het maar aluminium is. Nu is metaal (voor een keuken dan) wel erg tijdloos, dus een bezwaar lijkt het me dat niet. Voor de hoge kasten kun je trouwens wel alle Snaidero kleuren kiezen bij de Acropolis. Qua opstellingen heb je bij de Acropolis twee keuzes. De eerste opstelling is de volledig ronde opstelling (zie bovenstaande foto). De tweede opstelling is de onderstaande halfronde keuken. Makkelijk hé?
Als je de ruimte hebt is de volledig ronde Acropolis opstelling natuurlijk verreweg het mooist. Het kook-/spoeldeel van de Acropolis is 3 meter rond, wil je hem neerzetten dan is dus een ruimte van 5x5 meter toch wel het absolute minimale.
Mocht een klant de Acropolis qua ruimte niet kwijt kunnen, dan is de Ola 20 uiteraard een heel goed alternatief. De Ola 20 is in te plannen als een normale keuken, je kunt de Ola 20 dus ook in een hoekopstelling plaatsen zonder ronde vormen in te moeten leveren. Hieronder een Ola 20 keuken in matte micalak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten