Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 31 juli 2021

Levering vaatwassers blijft problematisch

Sinds vorig jaar is de levering van inbouwapparatuur erg spannend.

De laatste weken zit de pijn hem voornamelijk in de luxe vaatwassers en in mindere mate in combimagnetrons (die ik gelukkig weinig verkocht heb). Ik heb daarom verschillende keukens zonder vaatwasser moeten opleveren.

Al een hele poos gaf BSH (de eigenaar van de merken Constructa/Bosch/Neff/Siemens/Gaggenau) aan dat deze vaatwassers medio eind juli gemaakt zouden gaan worden. Helaas gaat hem dat niet worden.

Ik heb nu al orders die bevestigd waren voor week 13 maar nu op verwachtte leverweek 41 staan. Daar word je niet vrolijk van.

Nog even over de vaatwassers. De vertraagde levering zit hem nu met name in de luxe Neff vaatwasser met bedieningspaneel S147ZCS35E (mijn hardloper). De gewone vaatwassers met knoppen aan de binnenkant en zonder automatische opening worden wel wat vlotter uitgeleverd.

Dan is er ook nog iets anders wat heel veel druk op de levering van vaatwassers geeft. De andere Duitse fabriek met inbouw apparatuur (begint met M en eindigt op íele) levert dit jaar geen vaatwassers meer. Dit heeft tot gevolg dat die klanten nu juist bij BSH (Bosch/Siemens/Neff/Gaggenau) aankloppen voor de vaatwassers.

Voor mensen die een nieuwe keuken kopen adviseer ik dus om de oude vaatwasser niet gelijk weg te gooien. Eerst wachten totdat de nieuwe is geleverd.

Ook is het verstandig om de inbouwapparatuur van te voren af te laten leveren. Dit om er zeker van te zijn dat de monteur niet mis grijpt bij de montage.

De schaarste heeft ook een ander gevolg en dat is prijsstijgingen. Je ziet nu dat over bijna de hele lijn prijsstijgingen doorgevoerd worden. Zelfs Gessi (de kranenfabriek) heeft net een prijsverhoging van wel 8% doorgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten