Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 8 augustus 2013

Koken ongezonder als meeroken?

Laatst las ik in de kop van dit artikel dat koken soms ongezonder is als meeroken. Nogal gewaagde stelling, dus heb het gelezen. Maar het komt er dus op neer dat bij sommige mensen slechts 15% van de kooklucht wordt afgezogen. Bij koken komt er niet alleen reuk vrij (kooklucht) die afgezogen moet worden. Er komen (met name bij het koken op gas) ook schadelijke dampen vrij als stikstof, koolstofmonoxide en koolstofdioxide. Ik denk persoonlijk dat het "schadelijke" effect bij koken op inductie al een hoop wordt gereduceerd. Als je daarboven een goede afzuigkap monteert met een gat naar buiten (bijvoorbeeld de plafondafzuigkap), dan moet het gewoon goed zijn.
Het "afzuigprobleem" volgens mij het grootst bij woningen die centraal worden afgezogen en waar geen afvoer naar buiten kan worden aangelegd. Voor die situaties (waarbij dus geen kanaal naar buiten mogelijk is) zou de Spring afzuigkap met bipolaire ionisatie een heel goed alternatief kunnen zijn. Deze afzuigkap houdt automatisch je binnenklimaat in de gaten en gaat vanzelf aan de slag als er iets gedetecteerd wordt. Is wel een lekker idee. Let er wel op dat de rvs versie van deze afzuigkap NIET voorzien is van Bipolaire Ionisatie, deze versie is voorzien van het "ouderwetse" systeem met een koolstof filter. Zo`n koolstof filter kan trouwens wel als accessoire bijbesteld worden voor de Spring afzuigkap met Bipolaire Ionisatie. Dit om het afzuigeffect nóg beter te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten