Op dit blog wil ik regelmatig nieuws melden over Italiaanse design keukens en aanverwante zaken. Copyright© Snaidero Concept Store (www.snaiderokeukens.nl).
zaterdag 24 augustus 2013
Keukens aftimmeren boven de hoge kasten
Gisteren had ik een klant aan de telefoon die voor het eerst een nieuwe keuken liet plaatsen. Ze begreep het niet zo hoe het werkt met dichtzetten van de keuken, ze had zich laten vertellen door iemand dat je dit beslist met gespoten panelen moet doen in de kleur van de keuken. Vandaar even een berichtje ter verduidelijking waarom ik dat niet wil doen. Dichtzetten van een keuken boven de hoge kasten an-sich wordt natuurlijk heel vaak gedaan. Dit is handig omdat je stofnesten voorkomt (scheelt schoonmaken), maar dit doe ik nooit in frontmateriaal (zo noem je het materiaal van de deuren). Dit omdat:
* Frontmateriaal kan nooit in grote maten en dat heb je vaak nodig. Met andere woorden, je ziet vaak een naad.
* Uitwendige hoeken met frontmateriaal wordt niet echt netjes (verstekken gaan toch vaak na verloop van tijd ietwat open staan).
* Qua design is het “strakker” als je deuren als object (zelfstandig dus) worden gezien en niet 1 geheel met de muur worden. Het er uit springen van de deuren is juist mooier.
Hoe dan wel? Je ziet op mijn site dat veel keukens zo`n omtimmering hebben die in gips of mdf is gemaakt. Hier even wat voorbeelden:
* Bij deze Snaidero keuken in den Haag zie je dat het dichtgezet is boven de hoge kasten. Er is een klein strookje open gehouden tussen de wand en voorkant kast. Klant heeft dit gebruikt voor de KLM huisjes.
* Bij deze Snaidero keuken in Frankfurt zie je (vooral helemaal onderaan) hoe de monteurs het dichtzetten van de open ruimte aan pakken.
Dat gips zou ik trouwens sowieso niet gelijk met voorkant kast monteren want dan zie je de eventuele roosters veel te goed (als je de keuken volledig dicht zet boven kunnen koelkasten de warmte niet goed kwijt en gaan ze snel stuk). Als je de wand iets terug laat vallen dan kun je van onderen zelfs nog iets ruimte open houden zodat de ventilatieruimte niet te zien is.
Als je zo`n wand dichtzet met mdf dan is het snel en goed. Je hebt dan ook GEEN stucadoor meer nodig. Het mdf zet je eerst in de grondverf. Zodra dit droog is moet het nog 2 keer gesausd worden en is de boel strak. Als je saus te saai vindt dan is een behang natuurlijk ook mogelijk zoals bij onderstaande Snaidero keuken in Hoorn.
Locatie:
Den Haag, Nederland
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten