Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 29 augustus 2013

Uitzoeken natuursteen werkbladen (graniet/marmer e.d.).

De laatste jaren wordt er steeds minder natuursteen verkocht voor de werkbladen. Je ziet dat er veel meer als vroeger gekozen wordt voor alternatieven zoals composiet, corian en roestvrijstaal. Enfin, graniet (en marmer helemaal) is helaas wat minder in de picture. Hierdoor vergeten mensen waar je ook al weer op moest letten bij natuursteen. Bijvoorbeeld dat je om safe te zijn het best van te voren de plaat uitzoekt waar je werkblad van gemaakt gaat worden. Natuursteen verschilt immers per partij, hier zitten echt best grote afwijkingen in. Niet dat je een zwart blad bestelt en een roze blad krijgt, zo erg is het niet. Maar er zit écht verschil in. Bij de S14 showroomkeuken bijvoorbeeld heb ik een zwart gebrande natuursteen liggen die er (vind ik dan) prachtig uit ziet (foto hier onder).
Bij m`n bladenman heb ik voor de nieuwe S15 showroomkeuken ook zo`n blad besteld in dezelfde kleur (foto hier onder). Eigenlijk vind ik de plaat waar dit werkblad van gemaakt is aanzienlijk minder mooi als die bij de S14. Om dit soort teleurstellingen te voorkomen kun je dus het beste voor zeker gaan. Even van te voren een plaat uit zoeken. Voor mensen die wat verder weg wonen bestaat ook de mogelijkheid om een klein monster op te sturen van de plaat die gebruikt gaat worden. Toevallig gaat er vandaag een monstertje naar Roosteren voor de klant van keuken project 612 in Limburg. Ik wil gewoon zeker weten dat het blad helemaal naar zin van klant is, ze moeten er immers lang genoeg tegen aan kijken.
Voor mensen met een Corian, roestvrijstaal of Composiet werkblad, dit soort bladen kun je gewoon van het monster in de showroom bestellen hoor. Hoewel bij composiet soms wel ietwat verschil tussen de platen bestaat is dit nooit storend. Bij graniet en marmer zijn de nuances gewoon veel groter. Tenslotte nog even over het zwart gebrande graniet, op de muur heb ik zo`n verf uitgezocht die hier heel goed bij past. Veel klanten vragen naar de kleurcode van deze verf, vandaar dat ik deze maar even meegeef: NCS S8000N.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten