Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 14 september 2012

Stoofpeertjes met de stoomoven

Mijn schoonzusje heeft nogal een flinke oogst stoofperen in haar tuin dus gisteren even stoofpeertjes gemaakt met de stoomoven. Het recept voor stoofpeertjes uit de stoomoven heb ik hier gezet.


De stoofperen doe je in de dichte pan, dus de stoomovenpan zonder de gaatjes. Bij de hogedrukstoomoven wordt standaard zo`n stoomovenpan meegeleverd. Die is echter maar zo`n 6cm hoog. Als je vaker grotere hoeveelheden hebt kun je (vind ik dan) beter nog een grotere maat stoomovenpan halen bij de Sligro (of Hanos). Deze pan gebruik je immers ook voor bijvoorbeeld soep en draadjesvlees.


Het sap van de stoofperen heb ik trouwens wat ingekookt op de kookplaat. Is dan wat minder "waterig" op je bord.

2 opmerkingen:

  1. Normaal gesproken is op 120 graden de helft van de kooktijd. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, wat rustiger aan lijkt me bij stoofperen wat beter. Maar met een 20 á 30 minuten zou het denk ik meer als genoeg moeten zijn Carl. Ik hoor graag van je bevindingen!

    BeantwoordenVerwijderen