Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 15 september 2012

Snaidero Ola20 keuken in Zeeland

Vanmiddag kwam de klant langs van project 565, een Snaidero Ola 20 keuken die gemonteerd is in Vlissingen (Zeeland). Deze klant heeft de Ola 20 keuken zelf geplaatst en is nu bijna klaar. Hij moet nog een gebogen plint monteren en dan is zijn Italiaanse design keuken echt klaar. Ik kreeg wel alvast een foto van hem want we hebben er wel iets aparts van gemaakt. Normaal gesproken zijn de eilanden van de Ola 20 104cm diep, je kunt dan slechts aan één kant ladekasten kwijt. De klant wilde persé aan beide kanten lades hebben en daarom is de afgeronde afsluitkast aan de zijkant van het eiland nu zelf op maat gemaakt. Het blad is nu zelfs 130cm diep geworden!
Vanmorgen trouwens nog een Snaidero Orange verkocht aan familie van een andere klant waar ik in Wilrijk (België) ook al eens een Snaidero Orange keuken aan heb verkocht. Hieronder trouwens nog wat meer foto`s van Snaidero Ola 20 keuken opstellingen.
Bij de bovenstaande Ola 20 keuken kun je goed zien dat de standaard bladdiepte van de Ola 20 slechts 104cm is. Ik denk dat Pininfarina hier ook voor gekozen heeft om de "boomerang" vorm van het uitstekende tafeldeel meer uit te laten komen. Maar als je geen "boomerang" wilt dan vind ik zelf een iets dieper aanrecht toch wel verstandig (als je het kwijt kan natuurlijk).
Bij bovenstaande Ola 20 keuken is de eilandafzuigkap in het plafond weggewerkt (net als bij project 565 in Vlissingen). Is niet helemaal "des Snaidero`s" (bij de Ola 20 hoort eigenlijk een eigen afzuigkap), maar consumenten willen gewoon niet meer zo`n roestvrijstalen geval boven de kookplaat. Het is veel eleganter als de afzuigkap in het plafond zit.
Bij de Ola 20 hierboven en hieronder is goed te zien dat de kolomkasten normaal (dus zonder ronde vormen) zijn uitgevoerd. Eigenlijk vind ik dat ook wel erg mooi. Qua ontwerp vind ik dat ook wel geslaagd. Er zitten al ronde vormen genoeg op het eiland an-sich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten