Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 26 oktober 2013

Tong filet uit de stoomoven

Vanmorgen kwam Gaby hier langs in de winkel. Gaby is de klant van keuken project 613 in Middelburg. Ze gaat van het weekend verhuizen en wilde graag dat ik alvast de apparaten uitleg (ik hoop er donderdag heen te gaan om te koken). Omdat ze een stoomoven heeft heb ik natuurlijk ook wat dingetjes voorgedaan en uitgelegd waar de stoomoven recepten terug te vinden zijn op mijn site. Voor de hoge druk stoomoven heb ik trouwens ook eens een stukje geschreven met tips (onderhoud en instellingen e.d.). Misschien ook wel handig?


Soms haal ik ook recepten uit mijn oude Imperial boek voor de stoomoven. Helaas doet Míele dat niet meer, maar als je er eentje kunt vinden (bijvoorbeeld op Marktplaats) dan zou ik die toch wel aanraden. Voor de mensen die niet zo`n boek hebben zoals Gaby zet ik dan maar af-en-toe een ingescand "Imperial" recept op het blog :). Deze keer het stoomoven recept van een typisch Arnemuids product: Tong.


De Tong is hier trouwens nogal actueel op dit moment. Het schijnt dat er soms iets te kleine tong (ondermaats noemen ze dat) mee naar huis genomen wordt door vissers. Onlangs zijn er zelfs invallen gedaan bij mensen thuis hier in Arnemuiden. Gelukkig zijn deze mensen deze week weer vrijgelaten (hier het bericht in de PZC).

Hier onder nog een foto die ik gemaakt heb van zo`n visserschip uit Arnemuiden (voor op het schip staat ARM en daar kun je aan zien dat het schip uit Arnemuiden komt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten