Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 5 oktober 2013

Uitbundige kleuren op Italiaanse design keukens

Gisteren had ik wat geschreven over de nogal gewaagde kleuren die Snaidero heeft gekozen voor de presentatie van de nieuwe Snaidero Skyline keuken (rood en geel). In Italië zelf (en dat is voor het model Skyline toch het belangrijkste afzetgebied) denken ze er toch anders over. Hier onder bijvoorbeeld wat Italiaanse reacties via Facebook:
Belli anche il colore molto solare . Basta con queste cucine bianche, (vrij vertaald: mooie kleur, ik ben de witte keukens beu).
giallo curry e' favolosa! (vrij vertaald: curry geel is geweldig mooi!)
Ik begrijp het best dat er mensen zijn die wat meer uitbundigheid in de keuken willen. Toch zou ik dan nog een pleidooi willen doen om tóch voor een witte keuken te kiezen (of in elk geval iets behoudender): Je smaak verandert Een Snaidero keuken gaat vaak langer mee (al gauw zo`n 20 jaar). Je smaak kan tussendoor veranderen. Zeker met zo`n uitgesproken kleur is de kans levensgroot aanwezig dat je er na zo`n tien jaar echt op uitgekeken bent. Daarnaast maakt zo`n uitgesproken keukenkleur je woning wat minder courant.
Wit combineert goed Als je een witte keuken hebt kun je altijd nog je omgeving aanpassen. Bij bijvoorbeeld bovenstaande keuken (Snaidero keuken project 591 hier in Zeeland) is de keuken gewoon wit hoogglans. De muren zijn echter geel geverfd. Als klant dit straks beu is dan is het zo veranderd naar bijvoorbeeld antraciet of juist diep rood. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om met verlichting te spelen. Wit is namelijk sterk reflecterend. Als je er zo`n LED lamp met kleuren op zet (Philips heeft dat) dan kun je aan de hand van je stemming van dat moment nog een andere kleur keuken kiezen (met name bij Bianco Artico gaat dat goed). Een klant van mij uit Amsterdam heeft zo`n lamp gemonteerd in de keuken. Hier onder twee foto`s die hij maakte toen ik er aan het koken was.
Je ziet dat de lamp hierboven juist op heel wit staat, de keuken is nu best strak en zakelijk. Hieronder zie je dezelfde keuken, maar dan met een andere instelling van de LED verlichting.
Op wit zie je weinig Als je 20 jaar met je keuken doet maakt je keuken ook wel eens wat mee en zou er dus ook een krasje op kunnen komen. Als je een lichte kleur hebt zie je krassen en beschadigingen echt minder. Vergelijk het maar met een zwarte auto, (kijk maar bij sleutelgat, handgrepen en tankdop). De wit hoogglans lak van Snaidero is trouwens nog eens heel erg makkelijk te repareren. Lichte krassen werk je gewoon weg met autowas (turtle wax bijv.).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten