Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 11 oktober 2013

Quooker kokend water kraan in de keuken

Sommige mensen kiezen een Quooker in de keuken. Een kraan met continue kokend water die naast of (bij een combi) in plaats van de gewone kraan wordt gemonteerd. Als je veel thee drinkt is een quooker soms handig, je hoeft immers geen ketel water op te zetten. Ook kun je de eventuele waterkoker van je blad weg halen en dat ziet er natuurlijk strakker uit (met name voor de mensen die géén pantry kast in de keuken hebben).
Een ander argument van de handel is natuurlijk dat je met een quooker ook supersnel kokend water hebt als je gaat koken. Maar voor de mensen die een Neff inductiekookplaat en/of Míele hoge druk stoomoven hebben is dat natuurlijk geen thema. Een pan water (of een alessi fluitketel) is in no-time aan de kook bij inductie, daar hoef je niet continu een quooker voor warm te houden. Met de hoge druk stoomoven heb je de aardappelen in een minuut of 3 klaar, ook daar heb je geen quooker voor nodig.
Enkele jaren terug verkocht ik nog regelmatig keukens met een gaskookplaat. Toen kwam het natuurlijk vaker voor dat er een quooker werd gemonteerd in een nieuwe Snaidero keuken. Tegenwoordig zijn bijna alle keukens hier voorzien van een Neff inductie kookplaat en zie je bijna geen quookers meer. Tenslotte is er nog iets anders aan de hand met kokend water kranen. Bij strakke keukens wordt de kraan vaak gezien als object, dit wilt zeggen dat de kraan er ook knap uit moet zien. Zo`n quooker is dan vaak wat minder knap naast zo`n mooie design kraan. Je kunt een all-in-one quooker kopen waarbij je geen gewone kraan nodig hebt. Helaas zijn die kranen niet echt heel elegant. Hier onder bijvoorbeeld een foto van een keuken met zo`n mooie kraan die wél elegant is (ok, dat vind ik dan persoonlijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten