Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 18 oktober 2013

Snaidero keuken in Bergen op Zoom

Eerder deze week heb ik een klant bezocht in Bergen op Zoom. Ze wilden graag dat ik bij ze thuis kwam om een voorstel te maken voor een nieuwe Italiaanse design keuken. Ze hadden nu al 13 jaar een keuken van een ander Italiaans merk thuis staan en waren wel toe aan wat nieuws. Alleen hadden ze onlangs al een nieuw Falcon gasfornuis gekocht (is onderdeel van Aga) en de bedoeling was dat dit fornuis bleef staan. De klant klaagde er over dat de keukenruimte nogal klein was. Liever iets minder ruimte in de woonkamer en dan een wat grotere woonkeuken. Ik heb dus de maten opgenomen en een eerste opzetje als keukenplan voor ze gemaakt. Hier onder wat plaatjes.
Ik vind zelf een two-tone keuken leuk, dus dat heb ik nu ook ingetekend als voorstel. Om te beginnen witte hoge kasten zonder apparaten in het zicht. Wit maakt de keuken ruim en hoge kasten zijn op ooghoogte, je krijgt zo een ruime indruk als je in de "compacte" ruimte bezig bent. De onderkasten zijn juist in Nero Extra micalak omdat ik het fornuis als het ware weg wil laten vallen tussen de onderkasten. Het wit van de hoge kasten komt dan juist weer terug in het witte aanrecht. Omdat de keuken in mijn voorstel een stuk de woonkamer in komt (het "schiereiland" staat in de woonkamer) wil ik het donker grijs van deze micalak niet al te dominant laten zijn. Ik heb daarom de zijkant van het schiereiland in bladmateriaal gemaakt (wit composiet Bianco/Bianco). Dit materiaal wil ik overigens ook gebruiken als wandbekleding achter het gasvuur. Het is immers makkelijk schoon te maken (geen voegen e.d.). De afzuigkap heb ik ook hier in het plafond ingebouwd, opnieuw om de keuken groter te laten "voelen". Een normale afzuigkap zou in deze situatie echt een dissonant zijn.
Eén wand in de keuken is in mijn plan niet benut met kasten. Dit om méér lengte te krijgen met zowel de onderkasten als de hoge kasten. De keuken lijkt dieper nu en dat effect wil ik eigenlijk versterken door een foto op de muur te zetten zoals ik bij de S20 showroomkeuken heb gedaan. Niet met een Fiat 500 maar met een ander Italiaans thema (Amalfi). Hoe dan ook, de tekeningen en offerte heb ik naar de klant doorgemaild. Ik ben echt reuze benieuwd wat ze van het voorstel vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten