Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 4 oktober 2013

Ronde Italiaanse design keukens

Op dit moment presenteert Snaidero de nieuwe Skyline 2.0 keuken. Snaidero heeft er voor gekozen om dit vrij uitbundig te doen in de kleuren rood en geel. Ik denk (hoop) dat ze binnenkort ook wat qua kleur "behoudender" opstellingen zullen maken van deze ronde Italiaanse design keuken. Hier in Nederland is men over het algemeen niet zo uitbundig met kleur. De Snaidero Skyline is (net als de Ola 20) rond qua vormgeving, eigenlijk een soort alternatief op het hyperstrakke zoals bijvoorbeeld onderstaande keuken.
Je kunt ook wat meer in het midden zitten zoals onderstaande "Arosio keuken". Qua kleuren is toch erg behoudend, maar de vormgeving is toch echt wel rond. Niet zo uitbundig als bij de Snaidero Ola 20 keuken trouwens, daar zijn de kasten afgerond en dat is toch wel echt bijzonder.
Bij niet afgeronde kasten wordt het (helaas) wat minder vloeiend allemaal, met name bij het frontale zicht op de keuken (onderstaande foto) valt dat op bij de hoge kasten. Pininfarina (de ontwerper van de Snaidero Ola 20) heeft er voor gekozen om de ronde vormen te accentueren in bijvoorbeeld de afsluitkasten, de hoekkasten (zowel onderkasten als de hoge kasten) en in het werkblad (met name bij het "tafeldeel" met poot).
De ladekasten en apparatenkasten blijven bij de Ola 20 overigens gewoon recht. Voor de mensen die ook dat afgerond willen hebben is er eigenlijk maar 1 keuken, de Snaidero Acropolis (ook getekend door Pininfarina) (onderstaande foto).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten