Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 7 januari 2016

Zeebaars uit de stoomoven (en nog veel meer)

De monteurs Jan en Joop zijn nog steeds in de showroom bezig met de montage van nieuwe showroomkeukens. Tussen de middag moeten ze natuurlijk ook eten. Vandaag heb ik dus vis voor de mannen klaargemaakt in de Neff FullSteam oven.


Als eerste heb ik Zeebaars en Dorade gestoomd. Je smeert je geperforeerde stoomovenpan in met wat olie en daar leg je de filets op (dit voorkomt plakken). Vervolgens gaat de vis 6 minuten in de FullSteam oven op 85 graden. Ondertussen zitten de borden uiteraard al een poosje in de Neff servieswarmer (bij stoom koelt je eten immers vrij vlot af).

Vervolgens maak je in een apart pannetje de lichte sojasaus warm en in een ander pannetje wat (arachide) olie. De olie moet goed warm zijn.


De warme sojasaus gaat op het warme bord en hier leg je voorzichtig de vis op. Vervolgens gaan er wat gesneden bosui over de vis. De gloeiend hete olie doe je dan weer over de bosui zodat de bosui gaat sissen.


Naast de zeebaars en de dorade heb ik ook nog krab en kabeljauw voor de monteurs klaar gemaakt. Net als de zeebaars en dorade gaat ook dit op 85 graden. Alleen de tijd is anders. De kabeljauw is 7 minuten en de krab is 14 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten