Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 14 januari 2016

Dorade uit de FullSteam oven

De Neff Fullsteam oven is heel geschikt om snel vis te bereiden. Daarom deze keer iets over Dorade. De laatste tijd heb ik zowel op de zaak als thuis best wat geprobeerd, en ik denk nu een leuk, lekker en makkelijk recept te hebben voor jullie. Ik vind het zelf in elk geval heel lekker.

De Dorade kun je natuurlijk bij de visboer als hele vis kopen. Maar je kunt hem (of haar) even vragen om de vis voor je te ontschubben en te fileren. Kleine moeite en het scheelt wat rommel thuis.

Qua bereiding lijkt Dorade heel erg op zeebaars, maar er zit qua smaak echt wel verschil in. Kort gezegd stoom je de dorade 6 minuten in de gaatjespan op 85 graden. Beetje zout en peper er over en klaar is kees.

Maar zo`n lekker visje verdient natuurlijk meer. Vandaar deze keer een bereiding met soyasaus. Je kunt deze bereiding ook toepassen op andere vissoorten zoals de genoemde zeebaars, maar ook exclusieve vissen zoals tarbot of zonnevis.


Ingrediënten:

Gefileerde dorade.
Lichte soyasaus (eventueel ook kippenbouillon en wat oestersaus).
Peper/Zout.
Bosui.
Eventueel gember.
Eventueel sesamolie.


Bereidingswijze:

Verwarm je borden alvast voor (gestoomde vis heeft de neiging snel af te koelen).

Vet je gaatjespan in met wat olie zodat het vel van de vis niet blijft plakken aan de gaatjespan.

Doe nu de filets in de gaatjespan met daarop wat blokjes gember voor de smaak. Vervolgens gaat dit in de FullSteam stoomoven: 85 graden en 6 minuten.

Snijd de bosui in dunne reepjes (julienne). Deze even bewaren in ijswater zodat het mooi gaat krullen.

Maak nu nog wat soyasaus warm (ik vind het zonde om de vis in koude saus te leggen). Eventueel een theelepel oestersaus er door en wat kippenbouillon.

Zodra de vis klaar is kun je deze uit de FullSteam oven halen. De gember blokjes haal je er van af (zijn niet meer nodig).

De soyasaus doe je nu op de verwarmde borden en hier leg je de filets in. Het ziet er natuurlijk mooier uit om de velkant naar boven te doen, maar andersom eet natuurlijk makkelijker.

Er gaat nu nog wat peper en zout over de vis én natuurlijk de gekrulde reepjes bosui.

Verhit nu wat rijstolie of arachide tot rookpunt en giet dat voorzichtig over de reepjes bosui zodat het begint te sissen. Eventueel doe je nog een klein beetje sesamolie over de vis en je bent klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten