Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 31 januari 2013

Snaidero keukens, koken met stoomoven

De monteurs Jan en Joop zijn nu nog bezig met de Snaidero keuken in Goes. Het wordt hier een flinke hoge kasten wand van 7 hoge kasten naast elkaar zoals ik ook bij de keuken in Amsterdam heb gedaan laatst.
Zelf ben ik gisteravond naar m`n klant in Nieuwrode geweest voor de kookles met de stoomoven. Nieuwrode ligt net iets achter Brussel, dus is goed aan te rijden vanaf Arnemuiden (ik deed er 1 uur en 20 minuten over). Ook de Snaidero keuken in Nieuwrode heeft zo`n hoge kasten wand met 7 hoge kasten. Hieronder een foto hoe het er nu uitziet. De schilder van klant moet de omtimmering nog verven, daarom heeft klant de beschermfolie nog op de keuken laten zitten. Het geeft toch wel een aardig beeld denk ik zo`n foto. Ik heb de hoge kasten aan de onderkant ook dicht laten zetten zodat de kasten nu meer gaan "zweven". Ziet er ook wel leuk uit toch?
Bij deze keuken in Nieuwrode heb ik de apparaten in de hoge kasten wand allemaal in Míele geleverd. Dus niet alleen de Míele hoge druk stoomoven maar ook de oven, koffiemachine, servieswarmer en koelkast. Voor mij de eerste keer om de kookles te doen met alles Míele. Alleen de inductiekookplaat is dan wel weer Neff bij dit project, deze vonden we net even wat strakker. Het is een Neff dubbel flex inductiekookplaat geworden.
De klant had gewacht met gebruik van de stoomoven totdat ik de kookles gedaan had. Eigenlijk raad ik dat mensen niet aan, het komt namelijk wel eens voor dat Jan en Joop de apparaten niet kunnen testen als de keuken klaar is. Dat was deze keer ook het geval omdat er nog geen stroom aanwezig was bij het afmonteren van de keuken. Het zou dus kunnen dat de stoomoven het helemaal niet deed (heb ik toch al eens gehad en dan sta je dan met je ingrediënten). Enfin, de stoomoven bleek goed te werken, super dus.
Vooraf had ik even snel mosselen klaargemaakt met de stoomoven zodat ik wat meer tijd had om het vlees voor te bereiden. De klant wilde graag suddervlees doen, ik heb dus 1 stoompan vlees gedaan op de Balsamico manier. In de twee andere pannen heb ik de "Conimex" versie gemaakt. Eentje mét en eentje zonder deksel, gewoon om te proberen. Inmiddels weet ik dus dat je beslist geen deksel moet gebruiken, zonder deksel is het vlees veel malser. De witlof had ik trouwens meegestoomd met de mosselen, gewoon leuk om te laten zien dat je geen geur en smaakoverdracht hebt. Daarna (met uitgestelde start) even in de Míele oven gedaan met achterham en kaas.
De Míele koffiemachine met vaste wateraansluiting heb ik ook met klant geprobeerd. Ze hadden zelf de gebruiksaanwijzing al doorgelopen maar cappuccino was er nog niet van gekomen omdat ze eerst precies wilden weten hoe het met doorspoelen van de melkleidingen werkte. Inmiddels hebben we dat ook onder de knie, maar om heel eerlijk te zijn is het wel veel omslachtiger als bij de Neff koffiemachine. Wat de klant ook jammer vond is dat de ovenverlichting bij Míele uit gaat als het apparaat bezig is. Als je even op een knopje drukt gaat het wel lampje wel aan, maar gaat vervolgens weer vlug uit. Ze hadden liever gezien dat de ovenverlichting continu aan bleef bij gebruik. Ik heb vandaag even gebeld met Míele, maar dit is niet aan te passen met instellingen. Míele laat de ovenverlichting uit gaan om stroom te besparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten