Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 4 januari 2013

Spoelbakken in de keuken

Een spoelbak is een spoelbak zou je zeggen, maar toch heb je verschillende manieren om een spoelbak in te bouwen in je aanrechtblad. Hier wordt vaak niet of nauwelijks bij stilgestaan bij het uitzoeken van een nieuwe keuken.
Het "eenvoudigst" is een opbouw spoelbak, zichtbaar op de foto hierboven. De rand van de spoelbak komt dus boven het blad uit. Snel te doen en dus goedkoop. Het nadeel is wel dat je het aanrecht lastiger kan afnemen. Water wat op het blad ligt kun je niet even de spoelbak invegen. De oplossing die het meest verkocht wordt is daarom een integratie spoelbak. De flens (dat is de rand) wordt dan "uitgefraisd" in het blad zodat je geen opstand meer hebt. Hieronder dus een foto van zo`n geïntegreerde spoelbak bij mij in de showroom.
In Italië zelf kennen ze dat integreren van de spoelbak niet zo. Daarom worden veel Italiaanse design keukens met een onderbouw spoelbak verkocht. De flens van de spoelbak wordt dan met hele goede kit aan de onderkant van het blad vastgeplakt. Het uitgespaarde gat voor de spoelbak wordt netjes gepolijst en je kijkt dus niet meer tegen het staal van de flens aan. Zelf heb ik hier thuis ook voor gekozen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik (nu ik het zelf heb) er nu wat minder enthousiast over ben als vroeger. Je hebt nog steeds een "kitnaad" onder het blad, dus qua schoonmaken maakt het niet heel veel uit. Wat je wel hebt is dat het er mooier uit ziet omdat je tegen het blad aan kijkt en niet tegen een roestvrijstalen flens. Daarom hier onder een foto van een onderbouw spoelbak bij mij in de showroom.
Tenslotte heb je nog de spoelbakken die optisch uit 1 stuk zijn met het aanrecht. Dit kan heel mooi in Corian, maar ook in graniet en sommige composiet aanrechtbladen. Hieronder bijvoorbeeld in het Bianco Assoluto werkblad van de nieuwe S13 showroomkeuken. Je hebt dan geen naden, dus wel heel mooi. Wat je (bij wit dan) wel hebt is dat koffie en thee wel een soort aanslag geeft op de bak. Dus wel vaker met cif en schuurspons de spoelbak schoonmaken.
Ook met roestvrijstaal kun je een "perfecte" spoelbak maken. Gewoon met naden die weg gelast zijn. Dit heb ik in de S12 showroomkeuken gedaan (foto hier onder). Wat je dan gelijk ook ziet is dat Jan en Joop de Gaggenau apparaten in de hoge kasten wand vervangen hebben door Neff. Ziet er toch iets strakker uit vonden we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten