Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 28 december 2011

Kerntemperaturen voor de oven

In de winkel heb ik het nogal eens met klanten over de kerntemeratuur meter in de oven. Bij Míele zitten deze voelers ingebouwd in de luxere types, bij Neff is dat niet mogelijk. Daarom adviseer ik voor die situaties om een losse kerntemperatuur meter aan te schaffen. Deze is bij de betere kookwinkel te koop voor enkele tientjes. Maar wat doe je dan met zo`n kerntemperatuur voeler? Wanneer heb je die nodig?

Je kunt met de oven tijdsgestuurd werken, bijvoorbeeld 180 graden voor 30 minuten. Werkt vaak goed, maar is niet helemaal precies. Je weet niet exact wat dan de temperatuur is binnen in je stukje vlees. Wie weet is het veel te gaar of juist niet. Vandaar dat ik een tabel heb gemaakt met daarin de kerntemperaturen.


Een rollade bijvoorbeeld geef je even rondom wat kleur op de kookplaat zoals hierboven te zien is. Ondertussen verwarm je de oven voor op 100 graden (hetelucht bijvoobeeld).


Zodra de rollade kleur heeft doe je de temperatuurvoeler in de rollade, je stelt hem dan in op 70 graden. Het draadje van de voeler steekt gewoon buiten de oven waar je het apparaatje zelf ook houdt.


Een paar uur later heb je een perfecte rollade. Hieronder nog een foto van een Neff oven met de kerntemperatuurvoeler in gebruik.


Kijk voor meer informatie op de pagina over kerntemperaturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten