Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 1 december 2011

Gaggenau apparatuur in de Italiaanse keukens

Naast Neff en Míele heb ik sinds kort ook Gaggenau in het assortiment. Gaggenau maakt net als Neff deel uit van het BSH concern maar heeft ten opzichte van Neff toch wel een ander gezicht. Zo is de lijn iets strakker en iets meer "Duits" qua uitstraling.


Ook heeft Gaggenau een iets hoger prijsniveau als Neff, dit komt onder andere omdat het wat exclusiever verkocht wordt (hierdoor liggen de aantallen wat lager).


Voor in de showroom is Gaggenau een goede aanvulling in verband met de VarioCool koelkasten die niet (meer) in het Neff assortiment zitten. Dit zijn super-de-luxe koelkasten (ook vriezers en wijnkoelers) die extreem luxe zijn (vergelijkbaar met bijvoorbeeld sub-zero en zo).

De vaatwassers en koffiemachine van Gaggenau zijn technisch vergelijkbaar met Neff, hier verwachten we daarom wat minder aantallen mee te gaan maken.

Voor de Bulthaup Systeem 20 kasten werd origineel ook (bijna) altijd Gaggenau toegepast, voor de echte liefhebbers die voor de originaliteit gaan rust ik daarom de replica Bulthaup systeem 20 kasten ook met Gaggenau apparatuur uit.