Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 20 december 2011

Houten design keukens, tips en voorbeelden.

Hout is een mooi natuurlijk materiaal wat ook te gebruiken is in de keuken. Allereerst is het bruikbaar als aanrechtblad, gelieve er dan wel rekening mee te houden dat hout wel kwetsbaar is. Hete pannen of vocht is dus enorm schadelijk voor een houten aanrechtblad. Ik adviseer om warme of natte gedeeltes in de keuken dan toch met een ander materiaal te doen (natuursteen of roestvrijstaal bijvoorbeeld).


Bij bovenstaande Snaidero Terra keuken is een houten aanrechtblad gecombineerd met een natuursteen aanrechtblad. De Terra keuken zelf bestaat trouwens uit een massief frame met een gefineerd houten binnenpaneel. Deze houten deur is echter (in deze situatie) wit geverfd.


In een gewone wit hoogglans keuken kun je natuurlijk ook houten elementen terug laten komen zoals bij bovenstaande foto is te zien. Gewoon een paar deurtjes of alleen je eiland.


Ook kun je de keuken zelf uitvoeren met houten deuren. Bij volledig vlakke deuren (zoals hierboven) zijn dat gefineerde fronten. Een massieve houten deur in vlakke uitvoering kán ik wel maken, maar hier geef ik dan wel kromtrek garantie op (dus in de zin dat ze niet kaarsrecht blijven):).


Hierboven nog een keer een vlakke deur in hout, deze is gemaakt van Teak in het programma Sistema Zeta. Een echt houten deur, maar dan wel gefineerd (trekt dus niet krom). In combinatie met wit glans is het leuk, maar ik zelf zou het toch liever greeploos zien (maar dat is een kwestie van smaak).


Donker hout kan ook erg chique zijn zoals bij bovenstaande keuken te zien is. Gewoon een houten blok in het midden van je ruimte. Ziet er wel stoer uit natuurlijk.


Bovenstaande "hoge kasten" in hout horen bij de houten keuken in de afbeelding ervoor. De oven is zo min of meer uit het zicht weggewerkt. Het geheel ziet er nu meer als boekenkast uit zodat het "keuken" effect weg is.


De Snaidero keuken hierboven is uitgevoerd in iepenhout, deze deuren zijn uitgevoerd met doorlopende fineer in de houten plinten. De plintruimte bij deze keuken is zelfs bruikbaar. De houten keukens zoals de laatste foto`s zien er meer als meubel uit en dat is dan ook juist de bedoeling bij dit soort keuken concepten.