Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 6 december 2013

Runderfilet uit de oven of servieswarmer

Nu we de Sinterklaas weer achter de rug hebben komen de feestdagen weer wat dichterbij. Veel mensen zijn dan op zoek naar recepten om heel makkelijk iets lekkers op tafel te zetten. Vandaar deze keer runderfilet in de gewone oven of eventueel zelfs servieswarmer. Houd voor de runderfilet een kerntemperatuur aan van 55-60 graden.


Allereerst het recept wat ik vond op de website van Delhaize.

Benodigheden:

2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngehakte bieslook
100 g jonge spinazie
olijfolie
peper en zout
4 rundfilets
200 g shiitakes
1 sjalot
30 cl verse room
8 cl whisky

Bereiding:

1.Neem het vlees 30 min. van te voren uit de koelkast.
2.Zet een grote schotel in de oven en verwarm op 90°C.
3.Snij de shiitakes en de sjalot fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min. de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
4.Verwarm een anti aanbakpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
5.Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
6.Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.


Ik had ook nog een runderfilet recept van Míele gekregen, deze staat hier. In het Míele recept is de oventemperatuur nog iets lager (80°C), dus het duurt ietsje langer maar is dat is natuurlijk geen ramp. Met de kerntemperatuurvoeler kun je precies zien of je vlees klaar is. Je kunt je filet dan makkelijk in de servieswarmer klaar maken (op de hoogste stand zit je namelijk rond de 80 graden). In de gewone oven kun je dan makkelijk wat anders klaar maken.


Stoofpeertjes zijn trouwens ook heel leuk voor bij de feestdagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten