Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 7 juni 2012

Eiland afzuigkappen boven de keuken

Als er een kookplaat op een keukeneiland is gemonteerd wordt er natuurlijk vaak een eilandafzuigkap gemonteerd. De trend de laatste tijd is om dit op te lossen met plafondafzuiging. De afzuigkap zit dan geïntegreerd in het plafond. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker nooit zijn of haar hoofd stoot aan de afzuigkap. Ook staat het natuurlijk strakker. Hieronder bijvoorbeeld een keuken eiland met geïntegreerde plafond afzuigkap.
Als een plafondafzuigkap "te strak" is voor de klant dan is het ook mogelijk om een ranker model eiland afzuigkap te monteren. Zo`n grote roestvrijstalen bak maakt de keuken immers snel "friettent". Nu vindt niet iedereen dat erg natuurlijk, maar als het een woonkeuken is lijkt het me persoonlijk wat minder mooi om een heel groot rvs ding boven het eiland te hebben hangen (je moet het immers ook poetsen).
Nu heb ik in het verleden zelf ook van die "rvs bakken" geleverd hoor, daar niet van. Maar toen had je gewoon minder keus. Bij nader inzien vind ik zo`n grote roestvrijstalen afzuigkap (zoals bij de keuken hier onder) niet echt elegant.
Een andere optie is om de afzuigkap in kleur van de keuken te spuiten. Op zich is dat wel handig, gespoten staal is veel handiger af te nemen als blank staal. Gewoon doekje er over en klaar. Hieronder een foto van zo`n gespoten afzuigkap in een keuken.
Ook bij de nieuwe Spring eiland afzuigkap is het mogelijk om een kleur te kiezen. Deze is standaard verkrijgbaar in roestvrijstaal, wit en zwart. Bij andere kleuren moet ik de afzuigkap zelf spuiten (kost gauw zo`n 700 Euro extra trouwens). Het voordeel is dan natuurlijk wel dat er niemand is die dezelfde afzuigkap heeft.
Tenslotte vind ik de Lumina eiland afzuigkap ook een leuk alternatief op de "roestvrijstalen bak". Door gebruik van verlichting is het grove er toch afgehaald en ziet het geheel er een stuk eleganter uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten