Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 15 februari 2012

Keramiek aanrechtbladen nieuw in de collectie

Naast graniet worden veel aanrechtbladen geleverd in composiet. Composiet is erg hard en redelijk hittebestendig. Bij pannen direct van het vuur adviseer ik echter om toch een onderzetter te gebruiken alvorens u het op het aanrecht zet.

Nadeel van graniet en composiet is dat de maximale lengte bij 3 meter toch wel bereikt is. Bij een zogenaamde maxi-plaat is de lengte met zo`n 326cm iets langer als standaard. Deze maxi-platen zijn echter wel wat minder voordelig als een normale kleur.

Als het nóg langer moet dan had ik voorheen roestvrijstaal en corian als alternatief. Sinds kort is daar ook keramiek bij gekomen. Keramiek wordt gebakken (net als een tegel) en ziet er dus iets anders uit. Hieronder een foto van het witste keramiek monster wat ik op het Bianco Bianco composiet heb gelegd. Je ziet dat het een stuk matter is als de Bianco Bianco composiet (ook is de kleur wat minder wit).


Een aantal kleuren binnen de collectie keramiek aanrechtbladen heeft echter een lengte tot 350cm. Eilanden van wel 350x120cm zijn nu dus mogelijk. De uitstraling van dit materiaal is echter wel iets anders, het is een matte look met een licht geruwde structuur.

Ook op keramiek is een onderzetter aan te raden voor hete pannen. De vlekbestendigheid is goed, op egale donkere kleuren zijn vlekken echter wel wat eerder zichtbaar.

Tenslotte is keramiek wel kwetsbaar voor breuk en beschadiging bij puntbelasting. Eventuele schilfers die van een blad afspringen zijn erg lastig (en nooit onzichtbaar) te herstellen. Voor vragen kunt u uiteraard contact met mij opnemen.