Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 1 februari 2012

Garantie op keuken apparatuur

Garantie op de gekochte spullen is voor veel klanten uiteraard erg belangrijk. Bij het kiezen van de keuken is het dus wel aan te raden hier goed bij stil te staan. Qua keukenmeubelen geeft Snaidero 10 jaar garantie sinds (ik meen) 2002. Dit wel op voorwaarde dat het 10 jaar garantie contract wordt ingevuld en volgens hun garantievoorwaarden. Deze garantie dekt trouwens het materiaal maar niet de arbeid.

Qua inbouwapparaten liggen de zaken toch wel wat anders.


Voor de BSH merken (Neff en Gaggenau dus) is de standaard garantie 2 jaar. Mocht u vijf of meer inbouwapparaten van hetzelfde merk tegelijk aanschaffen dan is de garantie gratis te verlengen naar 5 jaar (hier moet wel een formulier voor ingevuld worden). Bij Neff en Gaggenau worden na 2 jaar echter wel voorrijdkosten (een starttarief noemen ze dat meen ik) in rekening gebracht. Omdat zowel Neff en Gaggenau ook (dezelfde) kranen in de collectie hebben is het handig om deze ook bij hen te bestellen. Ze vallen dan immers onder dezelfde garantie (ook tellen de kranen mee als apparaat!) met garantie aan huis. Mocht u een service aanvraag voor Neff of Gaggenau hebben dan kunt u bellen met de servicedienst op telefoon nummer 088-4244345


Nog even over kranen gesproken, bij veel kranenmerken wordt ook 5 jaar garantie gegeven. Maar dat is bijna altijd zonder de montage. Vaak zijn dan de montagekosten duurder als het onderdeel wat gratis geleverd wordt (bijvoorbeeld een setje keramische schijven).

Bij het afzuigkappen merk Novy/Itho wordt trouwens ook 5 jaar garantie gegeven. De eerste 2 jaar is dan echte garantie. Daarna wordt het arbeidsloon doorberekend maar het materiaal niet.

Tenslotte Liebherr, het merk waar ik nogal eens een wijnkoeler van verkoop. Dit merk geeft net als de andere merken 2 jaar echte garantie (dus onderdelen, voorrijdkosten en arbeidsloon). Op de compressor echter wordt 5 jaar garantie gegeven waarvan het 4e en 5e jaar uitsluitend op de onderdelen. Houdt er aub rekening mee dat bij de Liebherr wijnkoelers alleen garantie wordt gegeven als er een plintrooster toegepast is wat groot genoeg is! Het is misschien een beetje een serieus onderwerp deze keer, maar toch iets wat (vind ik) wel de aandacht nodig heeft als je een keuken uit zoekt.