Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 31 oktober 2022

Kerstvakantie 2022

Het duurt nog even, maar toch wil ik jullie wel alvast informeren. Dit jaar ben ik tijdens de kerstvakantie gesloten. Dit betekent dat de keuken showroom vanaf dv. maandag 19 december gesloten is tot en met woensdag 4 januari.

We hopen dit jaar weer eens naar de Filipijnen te gaan. Mijn schoonouders hebben Lea (onze dochter) nog nooit in het echt gezien. Hoog tijd dus voor een bezoekje daar.






Ook hebben we zelf het huis van mijn vrouw nog nooit zelf kunnen zien. Alleen op foto`s dus.

Ze zijn nu het huis van binnen aan het afwerken. Het huis is nog niet klaar, maar als we er maar kunnen slapen is het goed voor ons.






De keuken voor in het huis is helaas nog niet klaar. Is niet zo`n ramp uiteraard, we kunnen in het dorp uit eten voor zo`n 2 Euro per persoon 😏.

De afgelopen week was er een orkaan (taifun) op het eiland waar Maria haar huis staat. Zo zijn er wegen verdwenen en een brug in elkaar gestort. Er is dus geen transport naar ons huis. De spullen voor de keuken staan dus nog ergens in een opslag.

Ons huis zelf staat op het strand, we hebben daarom geen schade. Maar omdat rivieren ver buiten de oevers zijn getreden zijn de huizen die dicht bij de rivier stonden inmiddels verdwenen.

Dit soort toestanden komen in de Filipijnen vaker voor. Vandaar dat we de huisjes alleen willen verhuren aan vrienden, familie en goede bekenden. Die begrijpen als het goed is wel waarom er soms geen internet of airco is 😏.

zaterdag 29 oktober 2022

Mosselen uit de stoomoven

Mijn zwager werkt op een mosselboot. Hij kwam gisteren nog mosselen brengen hier. Altijd leuk natuurlijk. Ik heb ze klaar gemaakt in het kleine stoomoventje wat ik in mijn keuken privé verwerkt heb.

Uiteraard kan ik ook de grotere Neff FullSteam oven gebruiken, maar voor dit soort dingen is het kleine stoomoventje net zo makkelijk (voor stomen heb je in het algemeen niet zo`n grote ruimte nodig).

Mosselen stoom ik in de gaatjespan in 7 minuten gaar op 100 graden. Onder de gaatjespan doe ik een wat grotere dichte pan zodat het vocht van de mosselen wordt opgevangen (scheelt schoonmaakwerk).

Naast de mosselen was er nog genoeg ruimte in het kleine stoomoventje voor de aardappelen/rijst/groente. Dit doe ik normaal gesproken op 20 minuten/100 graden. Omdat ik ook van plan was de mosselen te gaan stomen had ik daarom eerst 13 minuten de aardappelen/rijst/groente gestoomd. Vervolgens dus nog 7 minuten de mosseltjes. Dan is alles tegelijk klaar en dat zonder geur en smaak overdracht.






Mosselen uit de stoomoven zijn echt lekkerder als uit de pan. Zelfs Lea (mijn jongste dochter) lust graag mosselen op deze manier.






Vroeger was er ook nog een hoge druk stoomoven. Met deze stoomoven kun je de mosselen zelfs in 1 minuut gaar stomen. Ik heb het nog op video staan.

dinsdag 25 oktober 2022

Snaidero keuken geplaatst in Weesp (project 974)

Een hele poos geleden verkocht ik een Snaidero S10 keuken aan de klant van project 974.

Inmiddels is de woning van deze klant klaar. Jan Levien is vorige week begonnen met de montage van de Snaidero keuken.






Zoals jullie zien heeft de klant gekozen voor de Materia afzuigkap op recirculatie.

Deze afzuigkap heeft dus geen bipolaire ionisatie maar werkt met koolstoffilters.






Naast de wand met hoge kasten heeft Jan Levien een sparing gemaakt. Hier komt de Amerikaanse koelkast in.

Omdat de keuken zelf dan geen koelkast heeft houd je meer ruimte over voor voorraad.






Tenslotte heeft de klant niet alleen een dubbele combi-stoomoven gekocht, maar ook een servieswarmer.

Zo`n servieswarmer is niet alleen handig als je een hekel hebt aan koude borden. Je kunt er ook een gerecht nog even op temperatuur houden. Of bijvoorbeeld een opgemaakt bord in wegzetten voor iemand die wat later thuis komt.






zaterdag 22 oktober 2022

Snaidero Ola keuken geplaatst in Vlissingen (project 1063)

Monteur Jan Levien heeft samen met Gertjan (mijn jongere broertje) de afgelopen week de Snaidero Ola keuken geplaatst van project 1063 in Vlissingen. Deze keer een Ola in Bianco Nordic (meestal verkoop ik Grigio Cemento voor de Ola).

Bianco Nordic is een micalak. Hoewel Bianco staat voor wit heeft de klant nu echt geen witte keuken staan.

Doordat er zoveel metallic in de kleur zit (dat heb je bij micalak) doet de keuken nu meer op als licht grijs.






Bij de klant in Vlissingen hebben we een standleiding weggewerkt in de keuken. Zo loopt deze standleiding door de bovenkasten, maar ook door het Corian blad.






Het Corian blad heeft de kenmerkende druppelvorm en is uit 1 stuk gemaakt (naadloos). Wel heel mooi hé?






vrijdag 21 oktober 2022

Snaidero keukens bezorgd

De afgelopen week is de vervoerder van Snaidero hier weer keukens wezen bezorgen net als anders. Zo zat er de Snaidero keuken bij voor project 1079 in den Bommel.






Monteur Jan Levien hoopt deze keuken volgende week te gaan monteren. Ik had helaas 1 manco apparaat bij die klant en dat was de wijnkoeler van Neff. Heb met klant daarom een alternatieve wijnkoeler van Liebherr afgesproken. Volgens Neff worden de Neff wijnkoelers dit jaar niet meer geleverd helaas.

De andere apparaten van Neff worden weer aardig uitgeleverd. Zodanig dat ik nu weer "noodapparaten" in de showroom aan het uitwisselen ben voor de goede apparatuur. Deze morgen heeft mijn jongere broer Gertjan 2 "Russische ovens" vervangen door huidige lijn Neff ovens. Voor het eerst sinds lange tijd dus weer de luxe Neff FullSteam oven in de showroom.






Een paar weken terug heeft Gertjan ook al een Neff koffiemachine in de showroom gemonteerd. Zo gaan we langzamerhand toch weer een wat normalere situatie krijgen met leveringen van inbouwapparaten. De manco`s die ik nu nog heb zitten nu nog met name bij:

Neff combimagnetrons (bij project 1068 moet ik nog steeds zo`n combimagnetron naleveren)
Neff onderbouw wijnkoeler (voor verschillende klanten)
Neff grote luxe vriezer (voor verschillende klanten)
Liebherr luxe koelkast (voor project 1049 in Nieuw Vennep)
Gaggenau combistoomoven (project 1086 Eindhoven)


Om manco`s te voorkomen heb ik de afgelopen tijd al heel veel apparaten voor klanten "gehamsterd" en van te voren bij de klant afgeleverd. Dus klanten die een keuken volgend jaar willen plaatsen hebben de apparaten dan alvast op voorraad. Je weet dan zeker dat de apparaten er zijn. Ook heb je tussenliggende prijsverhogingen dan opgevangen.

donderdag 13 oktober 2022

Snaidero keuken in Helmond (project 1061)

Afgelopen voorjaar heb ik in Helmond de Snaidero keuken van project 1061 geleverd. De klant heeft naderhand als meerwerk nog wat opzetkasten bij me besteld voor boven de hoge kasten.

Zulke opzetkasten maakt Snaidero dan precies op maat. Dus de ruimte tussen het plafond en de hoge kast wordt dan dicht gezet. Vorige week heeft monteur Jan Levien de opzetkasten gemonteerd voor de klant.






Het voordeel van deze opzetkasten is dat het goed is voor de omzet van Snaidero 🤣. Het andere voordeel is dat je wat meer opslag ruimte hebt, maar bij keukens als deze Snaidero keuken in Helmond is dat natuurlijk niet echt een thema.




















Het ziet er gewoon gaaf uit, voor de ruimte hoef je het eigenlijk niet te doen. Het is immers ook een ruimte die wat lastiger te bereiken is (je hebt een trapje nodig). Je kunt het gebruiken voor dingen die je (in mijn geval dan) zelden gebruikt zoals een fonduepan of zo.
























Snaidero Vision keuken project 1069 in Roosendaal

Daarnet is de vervoerder van Snaidero hier weer geweest om keukens te lossen. Deze keer nam hij ook de Snaidero Vision keuken van project 1069 in Roosendaal voor me mee.

Deze keuken staat ingepland voor montage bij monteur Jan Levien over een paar weken. Het is de klant van mijn Snaidero project 593. Ze zijn verhuisd en hebben opnieuw een Snaidero keuken bij me uitgezocht (bedankt!😍).
























Vandaag sluit ik de showroom wat eerder. Ik moet namelijk naar een klant in Alkmaar toe. Is vanaf hier toch even rijden, dus wil er ook niet `s nachts aan komen 😁. Het is trouwens de klant van mijn Snaidero project 648 die inmiddels ook is verhuisd.

Wel leuk; 2 keer een S10 keuken klant die weer bij me terug komt.

dinsdag 11 oktober 2022

Situatie met backorders/manco`s

Vorige maand hebben we de Snaidero keuken bezorgd van project 1050 in den Dolder. Bij die klant waren alle apparaten compleet maar helaas waren er juist wat deuren van de keuken manco. Inmiddels zijn deze ook binnen en hebben we ze op transport gedaan naar de klant. De klant is nog niet zo ver dat de keuken geplaatst kan worden (aannemer loopt uit), dus effectief is er niets aan de hand.
























Het is dus nog niet zo dat alle backorders/manco`s uit de wereld zijn, maar we gaan toch aardig de goede kant op. Met name Neff levert de laatste tijd heel veel apparaten uit.

De leverproblemen zitten `m hier nu met name bij:

Neff Wijnkoelers
Gaggenau combistoomovens
Gaggenau vacumeerlades
Gaggenau ovens
Liebherr apparaten in zijn algemeen

Dan nog wat anders. Zoals ik al eerder gemeld had heeft Neff de prijzen onlangs verhoogd. Vandaag is de nieuwe folder binnen gekomen hier zodat ik de nieuwe prijzen ook heb kunnen inzien. Neff is inmiddels gestopt met de consumentenfolder trouwens (alles online). Ik denk omdat elke paar maanden de prijs verhoogd is (dan heeft elke keer opnieuw folders drukken immers geen zin).

Mijn populairste/belangrijkste apparaat is de Neff FullSteam oven B48FT78G0. De nieuwe adviesprijs van dit apparaat is nu € 3549 inclusief B.T.W. Ik heb de oven daarom ook op mijn site aangepast. De actieprijs van deze Neff FullSteam oven is nu € 1.999 inclusief B.T.W. en af-magazijn.

Keuken plaatsen vóór vloer is niet zo handig

Vorig jaar heb ik de S14 showroomkeuken verkocht aan een klant uit Groningen (Jeroen). Deze keuken is geplaatst dit jaar door Jan Levien bij de klant.

Na het plaatsen van de keuken is er ook nog een vloerenlegger bezig geweest. Ik kreeg net onderstaand berichtje van klant. Is natuurlijk kassa voor de firma Snaidero maar ik vind het wel zonde.

Daarom verzoek/tip van vandaag; zet alstublieft de keuken óp de afgewerkte vloer. Wat de vloerenlegger ook zegt.































































Jan Levien heeft een goede aansprakelijkheidsverzekering, dus laat hem gewoon de keuken zetten als de vloerenlegger klaar is. Ik heb het nu al zo vaak gehad.

Het zijn niet alleen de onnodige kosten (je moet extra deuren kopen) maar ook de irritatie. En wat denk je van eventueel kleurverschil bij een houten keuken?

Jan Levien legt gewoon wat op de vloer, dus de kans dat de vloer beschadigt is gewoon veel kleiner als dat de vloerenlegger je nieuwe keuken beschadigt.

Snaidero keuken in Roosendaal (project 971)

Vanmorgen is de Snaidero keuken van project 971 bezorgd bij klant in Roosendaal. Deze klant heeft een S10 opstelling gekocht net zoals bij mij thuis (uiteraard wel wat aangepast).
























De klant heeft van te voren de inbouwapparaten al gehamsterd (vooraf laten bezorgen bij klant) zodat ze zeker wisten dat alles op tijd binnen zou zijn.

Jan Levien (de monteur) heeft ook van te voren al het verlaagde plafond en timmerwerk gedaan. Dit materiaal kon zodoende weer gestuct worden voordat de keuken geplaatst wordt.

Het verlaagde plafond bij de klant van project 971 komt zoals bij mij thuis, dus met Philips HUE verlichting er in. Je kunt zodoende kleur van de keuken dus aanpassen met je mobiel.
























maandag 10 oktober 2022

Snaidero keuken in noten hout (project 878 in Tilburg)

Twee jaar terug heb ik in Tilburg de Snaidero keuken van project 878 geleverd en gemonteerd. Een afgeleide van de S100 keuken in roestvrijstaal. De klant heeft gekozen voor notenhout als accent bij het roestvrijstaal. Snaidero heeft immers ook houten fronten.
























De klant van project 648 uit Heerhugowaard (ze zijn verhuisd nu naar Alkmaar) vroeg om foto`s van zo`n noten keuken. Daarom had ik gevraagd aan de klant van project 878 om wat foto`s van hun keuken. Gisteren kreeg ik die, bij deze dus op het blog 😀.
























zaterdag 8 oktober 2022

Snaidero keuken in Amsterdam (project 1048)

Vorige week is de Snaidero keuken van project 1048 bezorgd in Amsterdam. Deze Snaidero keuken is inmiddels gemonteerd door monteur Jan Levien.

Het eiland van de keuken is gespoten in Oro Brunito hoogglans lak. De hoge kasten zijn in wit hoogglans gespoten.
























Dan nog iets anders leuks. De klant van project 888 uit Portugal kwam langs vandaag. Op zich niet zo bijzonder zul je denken. Maar hij kwam langs met z`n vliegtuig vanuit Portugal. En dat is toch echt wel leuk vind ik 😀.
























Uiteraard was er nog plaats voor de klant om z`n vliegtuig bij mij binnen te laten slapen hier op Arnemuiden. Ze hebben al 7 keer een Snaidero keuken bij me gekocht dus dat is wel het minste wat ik terug kan doen.
























vrijdag 7 oktober 2022

Snaidero Ola keuken in wit hoogglans

Zoals ik pas al schreef heb ik een paar weken terug Snaidero keuken project 1031 uitgeleverd. Dit is een Snaidero Ola keuken in wit hoogglans lak.
























De klant is er gelukkig heel blij mee. Ze stuurde me bijgaande foto`s. Gaaf hé?!
























Snaidero keukens bezorgd

De vervoerder van Snaidero stond weer `s voor de deur hier vandaag. Deze keer had hij vier keukens mee genomen uit Italië (ook een Snaidero Ola). Drie keukens voor in de opslag (de klanten zijn dan nog niet zo ver dat de keuken geplaatst kan worden). Eéntje kon er gelukkig wel gelijk naar de desbetreffende klant gebracht worden zodat monteur Jan Levien deze Snaidero keuken weer kan gaan plaatsen.
























Ook de vervoerder van Neff Gaggenau is weer langs geweest om inbouwapparatuur te brengen. Verschillende klanten hebben daarom weer inbouwapparatuur hier opgehaald.

Zo ook de klant van project 1086 (Snaidero Vision in Eindhoven). Ze zijn al heel ver met het "hamsteren" van hun keuken. Het wachten is nu alleen nog op de oven, vriezer en vacumeerlade.

Deze klant kwam aan het einde van de dag, dus ik kon nog even met ze gaan vliegen met m`n Cessna. Ze zijn al vaker mee geweest hoor maar het was zulk mooi weer. Ik kon het niet laten 😄.
























zaterdag 1 oktober 2022

Neff apparaten in nieuwe lijn

De huidige Neff lijn met inbouwapparaten is in 2014 gepresenteerd. Deze serie was toen een behoorlijke "revolutie", daarvoor waren de Neff apparaten immers roestvrijstaal. Met de "2014 serie" ging Neff over op zwart glas.
























Ik heb er toen ook een video over gemaakt met de toenmalige Neff vertegenwoordiger (hij doet nu Gaggenau). Deze video heb ik hier onder ingesloten.

We zijn inmiddels 8 jaar verder en eigenlijk had de "2014-serie" al vervangen moeten zijn. Door de situatie met inbouwapparatuur is de introductie van de nieuwe serie uitgesteld maar volgend jaar is het echt zo ver. Vanaf medio September 2023 heeft Neff een nieuwe serie.



Het mooie van deze nieuwe serie is dat Neff nu ook vaste wateraansluiting gaat aanbieden voor de luxe FullSteam oven en koffiemachine. Het nadeel (althans voor de consument) is dat de nieuwe apparaten wat minder voordelig gaan worden. Neff wordt nóg meer premium merk.

Bij zustermerk Siemens hebben ze de introductie van hun nieuwe lijn op dit moment. Op de EuroCucina beurs afgelopen zomer heb ik dat in het echt bekeken (zie video hier onder). Maar voor de consument is dit op dit moment ook te zien in het centrum wat BSH (Bosch/Siemens hausgeräte) in Hoofddorp heeft. Je kunt aan die Siemens appparaten wel wat afleiden welke kant het ook met Neff op gaat. Onderhuids delen deze apparaten immers de techniek. Plat gezegd. Het voorpaneel wordt anders. De Neff oven heeft hide&slide en Siemens heeft dat niet.



Voor de mensen die nu een nieuwe Snaidero keuken uit zoeken is er dus keus in twee lijnen. Ga je voor de huidige lijn dan moeten de apparaten "gehamsterd" zijn vóór medio zomer 2023. Voor de klanten die opteren voor de nieuwe lijn dan kun je pas gaan hamsteren vanaf medio September.

Let er alstublieft wel op dat de huidige lijn apparaten per 1 januari sowieso in prijs omhoog gaat. Ook voor orders die lang geleden zijn geplaatst. Voor de nieuwe lijn apparaten kan ik nog geen prijzen afspreken, maar houd rekening met een behoorlijke prijsverhoging. De huidige adviesprijs (herfst 2022 dus)voor de Neff FullSteam oven ligt zo rond de 3300 Euro. Dit gaat richting de 4000 Euro bij de nieuwe lijn.

Ik heb nog een flink aantal Snaidero keukens die ik dit jaar uit moet leveren. Op 1 klant na heb ik alle Neff FullSteam ovens uitgeleverd bij deze mensen (gehamsterd). Ditzelfde geldt voor de Neff koffiemachine. Alles wat vanaf nu binnenkomt (voor wat betreft koffiemachine en FullSteam oven) is dus voor de Snaidero keukens die het eerste kwartaal van 2023 geplaatst moeten worden. En uiteraard ook voor mijn showroomkeukens die weer van de correcte Neff apparaten voorzien moeten worden. Qua manco`s bij Neff zit ik nu alleen nog op een Neff combimagnetron (project 1068) en enkele Neff ovens zonder stoom te wachten.

Tenslotte. Bij het uitzoeken van apparaten moeten we er rekening mee houden dat het kan voorkomen dat er bij montage keuken een apparaat zal missen. Ik bedoel dat het kan voorkomen dat je een huidige lijn oven hebt, maar dat de koffiemachine er nog niet is. Als dit het geval is voor een keuken ná zomer 2023 dan is Neff al overgestapt op de nieuwe lijn. Zoals ik het nu heb begrepen gaat Neff daarom nog een aantal weken doorproduceren met 2 lijnen naast elkaar. Dit omdat de nieuwe lijn apparaten uiteraard niet "compatible" zijn om gemonteerd te kunnen worden naast de huidige lijn.