Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 30 oktober 2018

Snaidero keuken in Den Haag (project 801)

Een klant uit Den Haag heeft een Snaidero keuken bij me gekocht in Grigio Cemento micalak. Grigio Cemento is een schitterende kleur en door de mica-afwerking ook minder kwetsbaar als een normale matte lak.

De nieuwe keuken is een poosje terug geplaatst door monteur Niklas en vorige week heb ik de klant bezocht.


De klant heeft gekozen voor een Neff FullSteam oven. Deze oven heb ik nog even voor de klant uitgelegd. Ook heb ik nog (samen met de klant) een video gemaakt van de nieuwe keuken. Deze video heb ik hier onder ingesloten.

donderdag 25 oktober 2018

Snaidero keuken in Haarlem (project 820)

Een poosje terug heeft monteur Jan Levien de Snaidero keuken gemonteerd van project 820 in Haarlem. Bij deze Snaidero keuken zijn de hoge kasten gespoten in de kleur Vedergrijs. Dit is een hele lichte grijskleur die nét iets minder hard qua wit is als het Bianco Artico wat ik meestal verkoop (in ons dialect "ieselijk wit").


Als je de 2 kleuren wit naast elkaar ziet op het monster dan oogt het Vedergrijs inderdaad als een lichte kleur grijs. Maar als je het Vedergrijs op de keuken ziet dan lijkt het meer een normale hoogglans wit. Ik heb deze kleur Vedergrijs overigens ook geleverd bij de keuken van project 643 in Spaarnwoude.


Rondom de kolomkasten is de ruimte dichtgezet met een omtimmering in antraciet. Om het wat speelser te maken heeft de klant er voor gekozen om hier open vakken in te maken. Deze open vakken worden gebruikt voor opslag van de wijn.


De ruimte boven de hoge kasten is dan toch bruikbaar. Eventueel heb je bij Snaidero ook de mogelijkheid om opzetkasten boven de hoge kasten te monteren.

Deze opzetkasten worden dan op maat gemaakt zodat alle ruimte tussen de hoge kasten en het plafond is benut.

zaterdag 20 oktober 2018

Snaidero keuken in Amsterdam

Enkele jaren terug verkocht ik een houten Snaidero keuken in Amsterdam, project 389 dus best lang terug. De klant had echter een vriend naar m`n showroom gestuurd met het advies om bij mij een keuken te kopen maar beslist géén stoomoven.


Ze hadden zelf namelijk ook een stoomoven bij mij gekocht en vrijwel nooit gebruikt. Wow dat was schrikken. Ik heb ze dus gebeld en heb een afspraak met ze gemaakt om de stoomoven voor ze uit te leggen.

Afgelopen maandag was het zover en heb ik de klant bezocht. Ik heb met ze gestoomd in de hogedrukstoomoven (de Neff FullSteam oven was er nog niet toen deze mensen de keuken uitzochten).



Ik heb wat simpele dingetjes laten zien in de stoomoven. Ik hoop dat ze hem nu echt gaan gebruiken (ze hebben het in elk geval aangegeven wel te gaan doen). Mocht je net als de klant in Amsterdam meer willen gaan doen met je stoomoven, kijk dan eens op de Stoomovenpagina op Facebook.

Neff oven in Azië

Een poos terug had ik een Neff oven verkocht aan een Nederlander in Indonesië. Neff wordt daar immers niet verkocht. Helaas was de stoomfunctie van deze oven stuk gegaan en had de klant mij gecontacteerd om dit op te lossen.

Met hulp van de neff vertegenwoordiger (Pedro) is uiteindelijk alles goedgekomen. Het benodigde onderdeel is per post verstuurd en door de klant zelf geïnstalleerd. Vanmorgen kreeg ik onderstaand berichtje per e-mail.


In Zuid-Oost Azië doen mensen toch meer met de kookplaat als met de oven (vaak gewoon op houtskool). Als je als Nederlander daar bent is het dus toch wel een beetje behelpen zonder Neff FullSteam oven.

Hier onder een video van Tonijn klaargemaakt in de Filipijnen zonder Neff FullSteam oven.



Mocht je tenslotte tips willen over omgaan met de stoomoven, bekijk dan de Stoomovenpagina op Facebook.

zaterdag 6 oktober 2018

Nieuwe S1 showroomkeuken

Zoals jullie weten is onlangs de S1 showroomkeuken geplaatst. Deze Italiaanse design keuken is net als mijn andere showroomkeukens voorzien van Neff inbouwapparaten.


De deuren van deze keuken zijn mat lak gespoten in de kleur grafietgrijs. Een hele strakke kleur vind ik het. De rest van m`n keukenshowroom heeft een antracietkleur op de wand, maar bij grafietgrijs vind ik dat geen combinatie (het wordt té somber). Daarom heb ik de wand bij de S1 showroomkeuken gewoon weer wit gemaakt.


De vloertegels in mijn showroom zijn antraciet (leisteen). Dit past prima bij grafietgrijs. Alleen met houtkleur ziet het er helemaal super uit. Dit zie je bij deze Snaidero keuken die ik gemonteerd heb in Amsterdam (project 765).


vrijdag 5 oktober 2018

S100 keuken in het FD

In het FD Persoonlijk van afgelopen zaterdag stond een artikel over "Heren die op stand wonen". Voor bij wie het linkje niet werkt hier onder het beginnetje van het artikel.

Een uitgewoond kantoorpand, een hokkerige, doorrookte bovenwoning? Deze mannen transformeerden die tot hun ideale huis.

Ondernemer en investeerder Peter Arensman verbouwde kantoorpand
‘Dit vind ik zo fijn, dat je dit kunt doen’, zegt Arensman, terwijl hij met gespreide armen van de trap loopt. ‘Alles is hoog, groot en ruim. Als je lang bent, zoals ik, is dat een verademing.’ Het is precies de reden dat hij voor het huis gevallen is, vijf jaar geleden. ‘Ik zag die vier meter hoge voordeuren, kwam binnen in een hal met monumentale plafonds zes meter boven me, en was verkocht.’


Hoe dan ook, het gaat om de klant van Snaidero keuken project 680 in den Haag.

De klant was toevallig onlangs nog bij me langs geweest. Hij heeft z`n Ice barkrukken omgeruild voor het type Basil wat ik tegenwoordig verkoop. Deze barkruk is veel degelijker en zit ook nog eens veel beter.